Yunus Emre Vakfı’nda usulsüzlük iddiası: Eski başkan gözaltında
Yunus Emre Vakfı’nda yapılan usulsüz işlemlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, vakfın ve Yunus Emre Enstitüsü’nün eski başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Ateş hakkında "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" ve "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında yakalama kararı bulunduğu bildirildi.
16 Temmuz’da gerçekleştirilen gözaltı işlemi, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Başsavcılığın koordinesinde gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamında, vakıf bünyesinde yapılan bazı usulsüz işlemlerle kurumun maddi zarara uğratıldığı iddia ediliyor.
Başsavcılık, sürecin tüm yönleriyle titizlikle yürütüldüğünü ve gelişmelere ilişkin kamuoyunun bilgilendirileceğini belirtti.
YUNUS EMRE VAKFI NE İŞ YAPAR ?
Yunus Emre Vakfı, 5 Mayıs 2007 tarihli ve 5653 sayılı Kanun ile kurulmuş bir kamu vakfıdır. Türkiye'nin kültürel mirasını uluslararası düzeyde tanıtmak amacıyla faaliyet gösteren vakıf, Türk dili, tarihi, kültürü ve sanatının yurt dışında tanıtılmasını hedeflemektedir.
Vakıf, kuruluşunun ardından ilk olarak Yunus Emre Enstitüsü'nü hayata geçirmiştir. Enstitü, yurt dışında kurulan Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri aracılığıyla, Türk dili ve kültürü başta olmak üzere sanata dair birçok alanda etkinlikler düzenlemektedir. Bu merkezler, Türkçe öğrenmek isteyenlere eğitim imkânı sunarken, Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki kültürel bağları güçlendirmeyi de amaçlamaktadır.
Yunus Emre Vakfı, 7 Mayıs 2009 tarihinde Ankara Ulus’taki tarihî binasında faaliyetlerine başlamıştır. Kurulduğu günden bu yana, kültürel diplomasi alanında Türkiye'nin yumuşak gücünü temsil eden önemli kurumlardan biri olarak öne çıkmaktadır.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.