Sagopa Kajmer takma adlı Yunus Özyavuz kimdir, nereli, İsmailağa Cemaati’yle ilgisi ne?

Sagopa Kajmer takma adlı Yunus Özyavuz kimdir, nereli, İsmailağa Cemaati’yle ilgisi ne?

Cübbeli Ahmet Hoca’nın “bize gelip giderdi, ailecek görüşürdük” deyip, aralarında geçen bir olay üzerinden özür dilediği rapçi Yunus Özyavuz yani Sagopa Kajmer kimdir, nereli, kaç yaşında, gerçek adı ne, İsmailağa Cemaati’yle ilgisi ne?

İsmailağa Cemaati’nin önde gelen ekran yüzlerinden Cübbeli Ahmet Hoca, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir “özür” açıklamasında bulundu. Ahmet Hoca’nın özür dilediği kişi Sagopa Kajmer adlı bir repçi olunca, açıklaması daha bir dikkat çekti.

TAMİRE KALKTIK AMA KABUL ETMEDİ

Hoca, açıklamasında, “kardeş” diye söz ettiği Sagopa Kajmer’in cemaate gelip gittiğini, ailecek görüştüklerini, Risalei Kudsiyye'den şarkı yaptığını anlattıktan sonra olaya gelerek “Bizi bir kere görmeye geldi. Bazı arkadaşlar ‘müsait değil’ demişler. Ya da ben mi ‘müsait değilim’ gibi bir dedim, duymuş olabilir, bilmiyorum. Böyle bir şey oldu. O da hassas bir yapıya sahip olabilir. Bir darılma durumu oldu. Tamire kalktık ama tamir edemedik. Kabul etmedi…" dedi.

cubbeli-ahmet-hoca-recep-konuk.jpg

“ÖZÜR DE DİLERİM, HAKKIMI DA HELAL EDERİM”

Cübbeli Ahmet, ardından da Sagopa Kajmer'den yine özür dileyebileceğini belirtti, şu ifadelerle: “Ama biz onun aleyhine bir şey konuşmadık. Benim hakkımda, 'Biz onunla arkadaşlık ettik, gittik, geldik, özel muhabbetimiz oldu, o bana iyi ahlaklı davranmadı' şeklinde bir şeyi varsa şahsım adına özür de dilerim. Hakkımı da helal ederim. Benim aleyhime konuştuysa da helal ederim, ben bunu gündem yapmadım ve yapmam…"

sagopa-kajmer.jpg

ASIL ADI: YUNUS ÖZYAVUZ

Ahmet Hoca’nın bu sözleri üzerine dikkatlerin çevrildiği isim ile ilgili olarak Sagopa Kajmer kimdir, nereli, kaç yaşında, gerçek adı ne, İsmailağa Cemaati’yle ilgisi ne sorularına cevap aranmaya başladı.

Sagopa Kajmer’in gerçek adı Yunus Özyavuz’dur. Peki Yunus Özyavuz kimdir? 1978 Samsun doğumludur. DJ Mic Check ve Silahsız Kuvvet takma adlarını da kullanmıştır. Rap müzisyeni, müzik yapımcısı, söz yazarıdır. DJ’lik de yapmaktadır.

İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini Samsun'da tamamladıktan sonra bu ilde yerel bir radyoda sunuculuk yaparak sektöre giren Sagopa Kajmer, üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Fars Dili ve Edebiyatı bölümünde okudu.

1998’de ilk grubu olan Kuvvetmira’yı kurdu. Grupta Silahsız Kuvvet adıyla yer aldı. Sonraları Silahsız Kuvvet takma adını kullanmaya başladı. Ardından Sagopa Kajmer ismini tercih etti ve şuan daha çok bu isimle biliniyor. Hatta bu isimde bir albümü bulunuyor.

Cem Yılmaz’ın filmi GORA’nın müziklerini yapan isim olan Sagopa Kajmer, 2005 yılında kendi plak şirketi olan Melankolia Müzik'i kurdu ve çalışmalarını bu şirket çatısı altında sürdürüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.