Zabıta ile seyyar satıcı gerginliği

Zabıta ile seyyar satıcı gerginliği

Kızılay Metrosu Soysal Çarşısı çıkışında, bir seyyar satıcı ile zabıta arasındaki tartışma kısa sürede arbedeye döndü.

Kızılay Metrosunun Soysal Çarşısı çıkışında, bir seyyar satıcı ile zabıtanın tartışmasının büyümesi üzerine olaya polis dâhil oldu. Öğle saatlerinde, Metro çıkışında bir çanta içerisinde yer alan çeşitli eşyaların satışını yapan seyyar satıcı, Zabıtanın sert müdahalesiyle karşılaştı. Sivil giyimli Zabıta, seyyar satıcının iddiasına göre elindeki çantayı zor kullanarak almaya ve satıcıyı itip kakmaya başladı. Sözlü tartışma büyüyerek kısa süreli bir arbedeye neden oldu. 

YUNUS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

Kızılay’da asayiş yapan çok sayıda motosikletli polis ekiplerinin olaya intikali sonrası gerginlik azaldı. Zaman zaman tansiyonun arttığı olayda, Polis ekipleri; seyyar satıcı ve zabıta personelini sakinleştirerek durumu kontrol altına aldı. Polis ekipleri, tartışmayı izleyen meraklı kalabalığa da sert çıkarak, “Ne bekliyorsunuz kardeşim, dağılın” şeklinde uyarılarda bulundu. 
Seyyar satıcı olayı anlatırken, “Burada bekleyip satış yapmaya çalışırken bu adam gelip beni itip kakmaya başladı, bağırarak elimdeki çantayı zorla aldı benim ne suçum var ağabey” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Polis ekipleri, Zabıta olduğunu iddia eden şahsın personel kimliğini alarak inceledi. Yaklaşık yarım saat kadar dakika dakika artan gerginliği azaltmak ve kızgın seyyar satıcıyı sakinleştirmek için uğraşan polis ekipleri, sinirler gevşedikten sonra zabıta ile seyyar satıcıyı bölgeden uzaklaştırdı.

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.