Selçuk  YILDIRIM

Selçuk YILDIRIM

3. Dünya Savaşı Başladı MI?

3. Dünya Savaşı Başladı MI?

11 Eylül olaylarından sonra Irak’ta yaşananlar yani ABD’nin Irak işgali ardından gelen Arap baharı Suriye’de 2011 yılından bu yana devam eden iç savaş, ülkemizde yaşanan terör eylemleri, Batı ülkelerinde yaşanan patlamalar, halkın üstüne sürülen tırlar bana 3. Dünya Savaşı’nın aslında başladığını gösteriyor.
Dünyanın içinde bulunduğu bunalımı da ben biraz osun buna ( 3.Dünya Savaşı) bağlıyorum. Neden mi buna bağlıyorum, yukarda saydığım sebepler yüzünden. Bunlar sadece birkaçı daha niceleri var sayamadığımız veya benim aklıma gelmeyen ama okurken eminim sizin aklınıza da birkaç tane  gelecektir.
Konuyu anlatmaya 11 Eylül’de ABD’de yaşanan olaydan almamın sebebi, yaşadığımız çağ içinde tanıklık ettiğimiz en belirgin olaylardan biri olması sebebiyledir. 
Hafızamızı tazelemek adına: 11 Eylül saldırıları, El-Kaide'ye bağlı kişiler tarafından kaçırılan uçakların 11 Eylül 2001 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'ndeki iki farklı hedefe intihar saldırısı düzenlemesiyle gerçekleşen bir dizi saldırı. Saldırılar sonucunda 19 hava korsanı dahil 2.996 kişi hayatını kaybederken, 10 milyar $'ın üstünde maddi hasar meydana geldi. 11 Eylül günü, Amerika Birleşik Devletleri'nde iç sefer gerçekleştiren dört yolcu uçağı, el-Kaide üyesi 19 kişi tarafından kaçırıldı. American Airlines'ın 11 sefer sayılı uçuşu ile United Airlines'ın 175 sefer sayılı uçuşu, New York'ta bulunan Dünya Ticaret Merkezi'nin sırasıyla kuzey ve güney kulelerine çarptı. İki saat içinde 110 katlı her iki bina da çökerken,  Dünya Ticaret Merkezi'nin de arasında bulunduğu çevresindeki bazı yapılar yıkıldı ve bazıları hasar gördü. Kaçırılan üçüncü uçak, American Airlines'ın 77 sefer sayılı uçuşu, Virginia eyaletine bağlı Arlington County'de yer alan Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı karargâhı Pentagon'a çarptı. Saldırı sonucunda binanın batı cephesinin bir kısmı yıkıldı. Kaçırılan dördüncü uçak olan United Airlines'ın 93 sefer sayılı uçuşu ise Washington, DC'yi hedeflemişti. Ancak yolcuların uçağı kaçıranlara yaptığı müdahale sonrasında uçak, Pensilvanya eyaletindeki Shanksville yakınlarına düştü. Uçaklardaki 19 hava korsanı ve 227 kişi de dahil olmak üzere saldırılar sonucunda 2.996 kişi hayatını kaybetti.  
Evet 11 Eylül’ü hatırladığımıza göre ilk olarak El-kaide’yi ele alalım,  bu örgüt bize ilk olarak ABD’nin istihbarat örgütleri CIA ve FBI tarafından tanıtıldı ve yine bu örgütün lideri olan Usame bin Ladin bizlere sadece video kayıtlarından lanse edildi bence gerçekliği bile muamma. Yani gerçekte bir  Usame bin Ladin var mı, varsa bile nerde yaşıyordu, örgütün gerçekten lideri miydi, eğer örgüt gerçekse bile lideri o mu, eğer lideri oysa nasıl o konuma geldi ve eğitimini nerde gördü bu sorular benim aklımı kurcalıyor. Ayrıca ABD öldüğünü söyledi şöyle göstermelik bir kısa video ile yine. 
Neyse konudan fazla sapmadan ilerleyim 11 Eylül ve sonrasına kafa yormamın sebeplerinden biri de, geçmişte okuduğum bir makalede ABD yönetiminin Irak’a savaş açma planının (bildiğiniz gibi ABD 11 Eylül’ü bahane göstererek Afganistan ve Irak’a savaş pardon işgal başlattı) ABD senatosundan (Baba Bush) George Herbert Walker Bush’un başkanlığı döneminde geçmesidir. Fırsat bulamadı heralde ya da konjonktür o an için uygun değildi ki işgal oğul Bush’a yani George Walker Bush’a nasip oldu, veya olduruldu. O zamanlar Bush’un Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice The Washington Post gazetesinde kaleme aldığı köşe yazısında (ORTADOĞU'NUN DÖNÜŞÜMÜ) şöyle demişti Ortadoğu'da 22 ülkenin sınırları değişecek, buna Türkiye'de dahil. Nerden biliyordu bunları? Tahmin mi etmişti Arap Baharını, Ortadoğu’yu yoksa zaten bilerek ve isteyerek kanını, malını, toprağını hatta canını sömürdüğü, fakir ve aç bıraktığı Afrika ve Ortadoğu’da isyanların çıkacağını zaten bilmiyor muydu? Kendisi de Afro-Amerikan (siyahi) olan birinin bu yönde tespitler yapması ne acı.
Başta da söylediğimiz gibi 3.Dünya Savaşı belki de çoktan başladı, ABD Afganistan ve Irak’a saldırdı şuan o topraklarda her gün onlarca insan ölüyor, dünyanın farklı bölgelerinde çatışmalar ve yine ölen yüzlerce insan, 6 yıldır dibimizde cereyan eden iç savaş ve ölen yüz binlerce insan. Halen eski topyekün savaş hallerini bekleyenler varsa yanılıyorlar. Savaş çoktan başladı. 
Maalesef hiçbir uluslar arası platformda söz sahibi olmayan, genellikle de İslam coğrafyasının insanları emperyal devletler tarafından işgal ve yağmalanma halindedir.  Bu duruma birinin ya da birilerinin dur demesi gerekli ancak hiçbir Batılı sahip olduğu iktidarı kendi rızasıyla paylaşmayacak ve hiçbir zaman da dünya üzerinde ne kadar orda burada adalet dağıtıyorlarmış gibi gözükseler dahi adaletle hüküm sürmeyeceklerdir.
Peki bu durumu düzeltmenin bir yolu var mı diye soracak olursanız naçizane kanaatim İslam Ümmeti’nin aklını başına devşirmesi, boş uğraşlarla vakit kaybetmemesi, geçmişine bir göz atıp yeniden ilimde, bilimde söz sahibi olan ataları Farabi, İbni Sina, Mimar Sinan vb gibi insanlar yetiştirmeli ve içinde bulunduğu bunalımdan hem kendilerini hem de dünyayı kurtarmalı İnşallah.


  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR