Soner Cengiz

Soner Cengiz

Üzüldüm

Üzüldüm

    Uzun zamandır işlerimin yoğunluğundan dolayı yazamıyordum, ama yaşanan olaylar tekrar yazma gerekliliği getirdi.
    11.12.13 şubat tarihlerinde Fransanın lyon kentinde Bocce genç bayanlar dünya şampiyonasına milli takımımızın başında görevli olarak katıldım.
     Bakmayın bizde Bocce petang volo geleneksel altın nokta deyince ne olduğunu bilmiyoruz. dünya da bir çok ülke bu spor dalına çok önem veriyor. Özellikle Fransa’da yaşayan kim olursa olsun bu sporla içli dışlı ve çok önemsiyorlar, yedi den yetmişe hemen hemen herkes bir şekilde işin içinde ve çok güzel tesislere sahipler.        
     Müsabakalar sabah sekiz gibi başlıyor ve tribünler dolu aileler,dedeler,nineler… inanın çok hoş, atış yapılırken kimse konuşmuyor, yürümüyor,sporcunun konsantresini bozmamak için saygı üst seviyede.
      Ben futbol düşkünü biri olarak çok keyif aldım.Peki keyif aldım ama başlıkta yazan üzüldüm nerden çıktı. Şuradan ;bizim sporcularımız geçen yıl katıldıkları şampiyonadan sonra hiç çalışamamış ve buraya gelmek zorunda kalmış, çünkü yetersiz tesislerden dolayı yazın dışarıda kısıtlı imkanlarla çalışabiliyorlarmış kışın çalışamıyorlarmış tabi ki böyle olunca da çok kolay bir kura çekmemize rağmen grupta ikinci olduk ve üst tura çıkamadık.
     Slovenya,İtalya,Çin ve bizim gruptan Tunus bir üst tura çıktı ve madalya aldılar.Tabi ki favori takım bu muhteşem tesislerin ev sahibi Fransa da gruptan çıkamadı sürpriz bir sonuç oldu herkes için.
     Ama muhteşem konsantre ve çalışmayla Çin hem altın madalya aldı hem de bütün gönülleri fethetti. Evet ben bu sporu çok sevdim inanın canlı izlerseniz sizlerde seversiniz diye düşünüyorum.
     Tabi bu arada kısıtlı çalışmalara rağmen Leyla ve Necla Şahin kardeşlerin göstermiş oldukları performanstan dolayı tebrik ederim.
    Şampiyona takım olarak değil de bireysel değerlendirilse garanti bir madalyamız vardı. 
    Bu kardeşlerimizi de azimlerinden dolayı tebrik ediyorum antrenörleri Mehmet Yönal’da tebrikleri hak ediyor çünkü şahin kardeşler ikizler iki müsabaka yaptılar ve ikisini de kazandılar Tunus’u ve Marocco’yu farklı skorlarla geçtiler.Diğer sporculardan sadece 2 puan gelince grubu 6 puanla tamamladılar ve gruptan çıkamadılar kısıtlı imkanlara rağmen helal olsun ikizlere…
    Peki ne yapılmalı?
    Spor bakanlığı tesisler yaparsa, belediyeler tesis yaparsa ki şu an Ankara da görünen şu ki kahraman kazan belediye başkanımız Lokman Ertürk Bey’in dışında önem veren yok bu spor dalına.
   Aileler için ,okullar için bireysel sporlar arasında en az masrafı olan bir spor dalı ülkemize çok madalya kazandıracak bir spor dalı.
   Buradan bütün Belediye Başkanlarımıza  sesleniyorum !!! Bu spor dalına el atın dünya şampiyonalarında madalyalar gelsin çocuklarımıza spor ahlakını kazandıralım spor yapma imkanı sağlayalım futbola harcanan paranın 100 de 5 ini harcasalar daha büyük başarılar gelecektir.
   Birde Fransa’da yaşadığım diğer güzellik ise gurbetçi ailelerin desteğiydi evinde misafir ettiler desteklerini milli sporcularımızdan ve bizden eksik etmediler bunu Türk insanından başkası da yapmaz ne mutlu Türküm diyebilene..
  Sağlıcakla kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR