Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

Hakkınızı Helal Edin

Hakkınızı Helal Edin

Uzun zamandır muhabirliğini yaptığım Habervaktim Gazetesi’ne veda zamanı geldi. 5 yıllık gazetecilik hayatımın yaklaşık 3 yılı Habervaktim Gazetesi’nde geçti. 3 yıl belki size az gelebilir ama benim için uzun oldu, belki göz açıp kapatıncaya kadar geçti ama edindiğim dostluklar, yaptığım işler uzun süre unutamayacağım hatıralar yanıma kâr kaldı. Yeri geldi mutluluklar yaşadık, yeri geldi zorluklar yaşadık. Bir haber için koşturmadığımız gün olmadı, gazetecilik hayatına başladığım İhlas Haber Ajansı’nın ardından bir okulda benim için Habervaktim Gazetesi oldu. Şimdi ayrılma vakti geldi muhabir olarak belki bundan sonra gazetede haberim çıkmayacak ama Habervaktim Gazetesi her zaman hayatımda farklı bir anlam taşıyacak.

Gazeteciliğin sadece maddiyat ve ticaret olmadığını eleştirel bakış açısıyla da yanlışların düzeltilebileceğini bana gösteren bir kurum olan Habervaktim Gazetesine her zaman müteşekkir kalacağım. Yaşadığım zorluklara rağmen yanımda olan iyi gün kötü gün demeden bana destek veren arkadaşlarımı da unutmayacağım elbet. Ankara’ya ilk geldiğimde kimseyi tanımıyordum, elime 5-10 tane CV aldım ve bütün gazeteleri dolaştım. Sadece bir gazeteden dönüş oldu, o zaman Akit Gazetesi bünyesinde bulunan Habervaktim Gazetesi yöneticileri muhabir olarak çalışabileceğimi söyledi. Aradan neredeyse 3 yıl geçti ben tesadüflerin olmadığına inanan bir insan değilim. Rabbim hayatıma bir yön verdi, Ankara’da çaresiz bir gencin kimsesi oldu. Şuan da Elhamdülillah yaşadığım her güne şükrediyorum,   belki sevdiklerimin hepsi yanımda değil ama bana sabretmeyi öğreten, aza kanaat etmenin ne kadar önemli olduğunu gösteren şu Rabbim’e şükürler olsun.

Bu gün çok uzun yazmak istemiyorum veda yazıları genelde uzun olur ama ben kısa cümlelerle veda etmek istiyorum. Başta bana hiçbir zaman patron gibi davranmayan bir ağabeyim gibi yanımda olan İlhan Çoşkun ve gazeteciliğime büyük katkıda bulunan Fatih Akkaya’ya çok teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin. Her zaman neşe kaynağımız olan ve hep omuz omuza olduğumuz Osman Akdoğan kardeşimi unutmak mümkün değil, o hep benim için hayatımda dost olarak kalacak. İyi kötü günlerimizin geçtiği tasarımcı arkadaşlarımız; Ali Güngör, Serhan Yetkinşekerci, Selçuk Yıldırım’a da teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel yemekleriyle bizi mutlu eden Hatice Ablayı’da unutmadım, bütün yemeklerin nefisti ellerine sağlık Ablacım. Bir çok anıyı paylaştığımız kazalar geçirdiğimiz Adem Orman ve İsa Orman sizleri de unutmadım hepiniz ayrı ayrı hakkınızı helal edin. Son olarak aramıza katılan ve büyük bir gelecek vaat eden Hakan Şahin’e de teşekkür ediyorum ve Habervaktim Gazetesin’de muhabirlik hayatım son buluyor. Benim hakkım varsa hepinize helal olsun, sizde haklarınızı helal edin.    
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR