6 yıl aradan sonra yeniden: Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu

6 yıl aradan sonra yeniden: Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı, 2017 yılından sonra ilk kez kapsamlı bir şekilde tüm sınıflarda müfredat değişikliğine gidecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, Aralık ayında müfredatta yapılan değişiklikleri duyuracağını belirtti. Uzun bir süredir müfredat değişikliği üzerinde çalıştıklarını ifade eden Tekin, bu değişiklikle birlikte gereksiz ve düzeylerin üstünde bir bilgi yüklemesi yapılmayacağını söyledi.

“MÜLAKAT YASAL ZORUNLULUKTUR”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gazetecilerin soruları üzerine öğretmen alımlarındaki sözlü sınavların devam edeceğini ve bunun yasal bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Teşkilat Kanunu’nda yer alan KHK’ye göre öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulaması getirildi. 2016 yılından itibaren geçerli olan sisteme göre KPSS puan şartını tamamlayan adayların üç katı aday sözlü mülakata çağırılıyor. Bundan dolayı öğretmen alımlarında sözlü mülakatın yasal bir zorunluluk olduğunu belirten Bakan Tekin, mülakat sisteminin devam edeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bütçe imkânları doğrultusunda ihtiyaç duyulan alanlarda ve sayıda öğretmen ataması gerçekleştirileceğini duyurdu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.