66 yıllık Türk markası iflas etti!

66 yıllık Türk markası iflas etti!

Türkiye'nin gıda sektöründe önemli bir yere sahip olan 66 yıllık ünlü firma iflas bayrağını çekti. İşte detaylar:

Türkiye'nin gıda sektöründe önemli bir yere sahip olan 66 yıllık ünlü firma iflas bayrağını çekti. İşte detaylar:

İzmir merkezli ve 1958 yılında kurulan Tamtad Konservecilik, 30'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirerek sektörde önemli bir konuma ulaşmıştı. Ancak, pandemi sonrası artan maliyetler ve yüksek faizler gibi ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan şirket, mali sıkıntılarla boğuşmaya başladı ve sonunda iflas etti.

Tire İcra Dairesi Müdürlüğü, Tamtad Konservecilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 06/02/2024 tarihinde iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Şirketin merkezi Tire'de bulunuyor ve iflas kararı, Tire 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 07/12/2023 tarihinde verildi.

Tasfiye süreci başlamış durumda ve alacaklılar ile istihkak sahipleri, alacaklarını 1 ay içinde bildirmek zorundalar. İlk alacaklılara ilişkin toplantı tarihi 27/03/2024 olarak duyurulurken, toplantının Tire Adliyesi'nde gerçekleştirileceği belirtildi.66 yıllık bir geçmişe sahip olan ve bir dönem Türkiye'nin gurur kaynaklarından biri olan Tamtad Konservecilik'in iflası, Türkiye'nin gıda sektöründeki değişen ekonomik koşullarının bir yansıması olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum