ABB’den kiralık işletmeler: 11 taşınmazını kiraya vereceğini duyurdu

ABB’den kiralık işletmeler: 11 taşınmazını kiraya vereceğini duyurdu

Büyükşehir Belediyesi yayınladığı ihale ilanı ile şehrin çeşitli yerlerinde bulunan 11 taşınmazını kiraya çıkardığını duyurdu. Belediye, yaptığı açıklamada ihalenin kapalı zarf teklif usulü kiralayacağını ve son başvuru tarihini 2 Kasım olarak belirledi.

Büyükşehir Belediyesi şehrin çeşitli ilçelerinde bulunan 11 taşınmazını kapalı zarf usulü ihale şekli ile kiraya çıkaracağını duyurdu. ABB, söz konusu ihale için son başvuru tarihinin 2 Kasım 2023 olduğunu söyledi. Yapılan ihale ilanından, “İhaleye konu olan yerin ihalesi için teklifler 1 (bir) yıllık muhammen bedel üzerinden verilecektir. İstekliler ihale için verilecek teklif mektuplarını Yenimahalle Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No:5 Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binamızda 7.Katta bulunan Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına ihale günü 02.11.2023 saat 12:00’ye kadar teslim edecektir. Bu saatten sonra verilecek teklif mektupları değerlendirmeye alınmayacaktır” ayrıntısına yer verildi.

anafartalar2.jpg

ŞARTNAME TEMİNİ BELEDİYE BİNASINDAN YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi haberimize konu olan ihale hakkında, “İhale edilecek yere ait, geniş ve teferruatlı bilgiyi içeren şartname her gün çalışma saatleri içerisinde Yenimahalle Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No:5 Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binamızda Kat: 13 Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Gayrimenkul Değerleme ve İhale Şube Müdürlüğüne şahsen başvurularak görülebilir veya 250,00.-TL. (K.D.V. Dahil) karşılığı şartname ve ekleri temin edilebilir” bilgisini verdi.

sss.jpg

10 YIL FAALİYET ŞARTI VAR

“Gerçek veya Tüzel kişilerin İhale tarihinden itibaren geçtiğimiz yılın cirosunun 750 Milyon Türk Lirası bedelden aşağı olmaması, hakkında iflas kararı ve konkordato ilan edilmemiş olması. Tüzel kişilerin şirket kuruluş ana sözleşmesinde iştigal konusunda 10 yıl faaliyette bulunması. Benzer işler kapsamında kiralama işi yaptığına dair iş tamamlama belgesi” gerektiği uyarısı yapılırken ABB, “Gerçek kişi olması halinde temin edilecek belgeler ise, T.C. Kimlik Numarasını içerir nüfus kayıt örneği belgesi, onaylı ikametgâh adresi, adli sicil kaydı belgesi. Türkiye’de tebligat için adres. İhaleye katılan gerçek kişinin noter tasdikli imza beyannamesi. Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi. Kamu ihalelerinden yasaklı olmadığına dair belge. İhale dokümanlarının her sayfası imzalanacak. İlanda belirtilen yüzde 3 geçici teminat miktarı kadar geçici teminat mektubu veya geçici teminat makbuzunun aslı. İhale dokümanın idareden satın alındığına dair onaylı belge” istendi.

BELGELERE ONAY ŞARTI GETİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi, ihaleye girecek kişilerin tüzel kişi olması halinde temin edilecek belgeleri şöyle açıkladı; “Tüzel kişiliğin noter tasdikli imza beyannamesi veya imza sirküleri, kimlik fotokopileri. İlgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu hususları teşvik eden belgeler. Türkiye’de tebligat için adres beyanı. İlgili Makamlardan alınmış faaliyet belgesi. Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi. Kamu İhalelerinden yasaklı olmadığına dair belge. İhale dokümanlarının her sayfası imzalanacak. İlanda belirtilen yüzde 3 geçici teminat miktarı kadar geçici teminat mektubu veya geçici teminat makbuzunun aslı. İhale dokümanın idareden satın alındığına dair onaylı belge.”

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.