Adana'da kadınların ilham veren hikayeleri dinlendi

Adana'da kadınların ilham veren hikayeleri dinlendi

Sabah Güney, Adana’nın birçok sektöründen başarılı kadınları yan yana getirdi. Büyük buluşmada birbirinden bambaşka sektörlerde çalışan kadınlar omuz omuza verdi ve hikayelerini paylaştı.

Adana'da kadınlar güçlerini birleştirdi. Sabah Güney, Adana’nın birçok sektöründen başarılı kadınları yan yana getirdi. Sabah'tan Hande Erdem'in aktardığına göre, büyük buluşmada birbirinden bambaşka sektörlerde çalışan kadınlar hikayelerini paylaştı ve birbirlerine ilham oldular.

ADANALI BAŞARILI KADINLAR BULUŞTU
Kadın buluşmasında birçok isim ilk kez karşılaştı ve herkes birbirinin hikayesini merakla dinledi. Hayranlık uyandıran hikayeler karşısında kadınlar bu buluşmaları düzenli hale getirmek için sözleşti. Buluşmada, büyük bir sanayici ile ünlü bir influencer, bir antrenörle bir holding yöneticisi, bir yoga eğitmeni ile çiftçi bir kadın aynı masada yan yana oturdu. Ortaya çıkan şahane manzara "kadın gücünü" ortaya koydu.

ADANA'NIN BAŞARI İMZASI KADINLAR

İlk kadın bakan İmren Aykut, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden dünyaca ünlü kemancı Suna Kan, sporda 1980 yılında Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk Türk kadın Nesrin Ongun Adanalı başarılı kadınlara diğer örneklerdir. İpek Soylu, tenisin en prestijli turnuvalarından biri sayılan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda teklerde Grand Slam ana tabloda oynayan ilk Türk kadın tenisçidir ve Eylül 2014'te Amerika Açık'ta Türkiye'nin ilk Grand Slam kupasını kazanmıştır. Çağla Büyükakçay, 2014 yılında BMW Malezya Open turnuvasında çeyrek finale çıkan ilk Türk tenisçi olmuştur. Büyükakçay, 2016 İstanbul Cup turnuvasının finalinde şampiyon olarak tarihe geçmiştir. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında ilk kez bir kadın yüzücü en iyi dereceyi aldı. 17 yaşında bu başarıya imza atan Ilgın Çelik de Adanalıdır. İş dünyasının önemli kadın isimlerinden ve dünyanın en güçlü kadınları arasında yer alan Güler Sabancı da, basında başarılı bir isim olan Fulya Öztürk de Adanalıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.