Ağrı ve yaralara yeni çözüm: Elektroşokla tedavi mümkün

Ağrı ve yaralara yeni çözüm: Elektroşokla tedavi mümkün

İnsanların en sık yaşadığı rahatsızlıkların başında gelen kronik ağrılar ve vücutta oluşan yaralara karşı yeni bir tedavi yöntemi bulundu.

Günlük yaşamda insanların en sık yaşadığı rahatsızlıklardan olan bu iki hastalık, yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen elektroşok tekniği ile tedavi edilebiliyor. Yaşanan kronik ağrılar ve vücutta oluşan yaralara karşı kullanılacağı söylenen elektroşoklu tedavi, bundan seneler önce böbrek taşlarını kırmak için geliştirilmişti.

40 SENE ÖNCE O HASTALIK İÇİN YAPILDI

KARAR’da geçen habere göre, Doç. Dr. Hülya Şirzai, elektroşoklu tedavilerde özellikle tendon ve bağların yapışma bölgesindeki kronik ağrılarda ciddi sonuçlar elde ettiklerini söyledi. Bu yöntemin tam 40 sene önce böbrek taşı kırmak için geliştirildiğini ve şimdilerde ise fizik tedavide kullanıldığını aktardı.

SADECE BUNUNLA DA KALINMADI

Şirzai yapılan araştırmalarla ilgili ise Elektroşok dalga tedavisinin sadece fizik tedavide değil, nöroloji, ortopedi ve diğer alanlarda da kullanılabileceğini açıkladı. Bu tedavi yöntemi sayesinde hızlı bir sonuç elde edildiğini açıkladı. Şirzai aynı zamanda elektroşokla tedavi sürecini hastaya özel belirlediklerini kaydetti.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.