AK Parti'den heyecanlandıran açıklama: Asgari ücrete ara zam sinyali

AK Parti'den heyecanlandıran açıklama: Asgari ücrete ara zam sinyali

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücretle ilgili AK Parti'den heyecanlandıran açıklama geldi. Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, asgari ücrete ara zam sinyali verdi. İşte detaylar...

Ocak ayında 17 bin 2 TL'ye yükseltilen asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. AK Parti'den çalışanları heyecanlandıracak bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, seçim sonrasını işaret ederek ara zam sinyali verdi.

"TÜM ÇALIŞANLARLA İLGİLİ İYİLEŞTİRİCİ..."

Akbaşoğlu, "2024 yılı, emekliler yılı olarak ilan edildi. Emeklilerin alım gücünü artırmak, tüm çalışanlarımızla birlikte daha iyi noktaya getirmek için çalışacağız. Meclis muhtemelen nisan ortalarında tekrar görevini ifa edecek. O tarihten itibaren de bu hususları gündemimizde müzakere edeceğiz. Haziran sonu, temmuz başı itibarıyla emekliler başta olmak üzere tüm çalışanlarla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü artıcı değerlendirmelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Buna dair düzenlemelerimizi inşallah gerçekleştireceğiz." dedi.

asgari-ucret.jpg

ARA ZAM YAPILACAK MI?

AK Parti'den yapılan açıklamanın ardından asgari ücrete ara zam konuşulmaya başlandı. Ekonomi Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Gökçe ek artışla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Hatırlanacağı üzere 2022 yılında olduğu gibi 2023’te de asgari ücrete iki kez zam yapıldı. Hatta yıl sonundaki zam görece yüksek tutularak 11 bin 402 liradan 17 bin 2 liraya yükseltildi. Ancak işçiler yeni asgari ücretten daha iki maaş aldıkları dönemde yani ilk iki ayın sonunda ücretin yüzde 11.53’ü enflasyon karşısında eridi. Yılın ilk yarısı boyunca da bu artış eğiliminin sürmesi bekleniyor. Her ne kadar mevzuatta asgari ücretin yılda bir kez belirleneceği yazsa da, Türkiye Nisan-Mayıs aylarından itibaren asgari ücrette ikinci artış meselesini konuşmaya başlayacak."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.