Alerjik nezleyi önlemeye bire bir çay tarifleri: İşte detaylar

Alerjik nezleyi önlemeye bire bir çay tarifleri: İşte detaylar

Çoğunlukla nisan ayında başlayan ve yaz ayına kadar devam alerjik nezle, kişilerin korkulu rüyası olabiliyor. Gözlerde sulanma, hapşırma gibi belirtileri olan alerjik nezleden evde hazırlayabileceğiniz doğal çaylarla kurtulabilirsiniz. İşte, detaylar...

Çoğunlukla nisan ayında başlayan ve yaz ayına kadar devam alerjik nezle, kişilerin korkulu rüyası olabiliyor. Gözlerde sulanma, hapşırma gibi belirtileri olan alerjik nezleden evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz zerdeçal, nane, papatya gibi bitki çayları sayesinde kurtulabilirsiniz. İşte, burnunuzu açıp, bağışıklığınızı kuvvetlendirecek o çay tarifleri…

alerjik-nezle.jpg

Bahar alerjisinin oluşturduğu yan etkileri azaltmak için kullanabileceğiniz bazı bitki çayları bulunuyor. Tabi çaylara karşı alerjisi olanların bunu doktor kontrolünde tüketmesi oldukça önemli. İşte, tüketebileceğiniz çaylardan bazıları;

Okaliptus: Bronşit ve sinüzit gibi rahatsızlıklarda oldukça etkilidir. Alerjiyi yatıştırmaya birebir olan okaliptus ile gargara hazırlayabilirsiniz.

Isırgan Otu: genelde çok tercih edilmez ancak antibiyotik özelliğine sahiptir. Isırgan otunu bahar alerjisine karşı isteğinize yemeklerde veya çay şeklinde tüketebilirsiniz.

Zerdeçal: Olası alerji riskini azaltmak için zerdeçal kullanmak oldukça etkili bir çözümdür. Ağız kuruluğu, hapşırma ve öksürük gibi alerjik rinit belirtilerini azaltır.

Yeşil Çay: Alerjik nezleden kurtulmak için yeşil çay oldukça etkili bir antioksidanların birleşimidir. Etkili bir şekilde alerjik rinitten kurtulmak için düzenli olarak yeşil çayı tüketmek gerekir.

Çilek: İçeriğinde bulundurduğu C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Tam bir alerji düşmanıdır.

papatya-cayi.jpg

Nane Çayı: Uzun yıllar boyunca alerji geçirenler, tıkanmış burunlarını rahatlatmak amacıyla sıcak çaya başvurmuştur. Bu durumda da en çok tercih edilen nane çayıdır. İçerdiği esansiyel yağ bir dekonjestan olarak hareket eder. Nane nemlendirici maddeler, antiinflamatuarlar ve hafif antibakteriyel bileşenleri de içerir.

Zencefil: Zencefil, doğal bir antihistaminik olarak çalışır. Öksürük, burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve hatta baş ağrısı gibi rinit belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca antibakteriyel, antiviral, antiinflamatuar ve bağışıklık kazandırma özelliklerine sahiptir.

Papatya Çayı: Papatya çayı özellikle grip ve mide ağrıların da oldukça iyi gelen bir bitkidir. Polen alerjisi olanlar için ise tam bir çözüm. Bağışıklık sağlayan papatya çayı vücuttaki mikroorganizmaları güçlendirir. Hazırlaması oldukça kolay olan papatya çayı gün içerisinde demleyerek tüketebilirsiniz.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.