Ali Sowe Kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Hangi takımda? Hangi mevki?

Ali Sowe Kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Hangi takımda? Hangi mevki?

Ali Sowe kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne, boyu kaç, mevkisi ne, hangi takımlarda oynadı, şuan hangi takımda? Ali Sowe kimdir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için haberimizde derledik.

Ali Sowe Afrika Kıtası’nda bulunun Gambiya’nın başkenti Banjul’da 14 Haziran 1994 tarihinde dünyaya geldi. Ali Sowe 2022-2023 sezonuna MKE Ankaragücü’ne transfer olarak başladı. İlk kez bir Türk takımında top oynayan Sowe sağ ayağı ile topa vurmaktadır. 1.91 cm boya sahip olan 28 yaşındaki futbolcunun sahadaki konumu forvettir. Ali Sowe’un Başkent temsilcisi ile yaptığı anlaşma 30 Haziran’da bitecek, anlaşmanın uzatılıp uzatılmayacağını da merak konusu haline geldi. Futbolcu Sowe’un güncel piyasa ve bonservis bedeli 2.70 Milyon Euro değerinde.

ALİ SOWE’UN MKE ANKARAGÜCÜ KARİYERİ

MKE Ankaragücü’ne 2022-2023 sezonunda transfer olan Ali Sowe, kısa sürede takımın golcü ismi olarak anılmaya başladı. Başkent temsilcisi ile çıktığı 23 maçta 7 gole imza attı. Toplamda 1942 dakika sahada forma terleten futbolcu 3 asist ile gole destek verdi. Bu sezon dördüncü teknik direktörü ile sahaya çıkan başkent ekibi ligde kalma savaşı veriyor ve bu savaşın galibi olabilmek için Ali Sowe’a büyük iş düşüyor.

Golcü futbolcu Ali Sowe’un takımı MKE Ankaragücü Ziraat Türkiye Kupası’nda da yarı finale yükselerek mücadele ediyor. Ziraat Türkiye Kupası’nda en son 23 yıl önce yarı finale yükselen başkent takımı bu hasrete Ali Sowe’un golleri ile son verdi. Sowe 2 kez Türkiye Kupası maçına çıktı ve bu iki maçı da golleri ile süsleyerek takımını galibiyete ulaştırdı.

Sarı lacivertli ekibin Beşiktaş’ı ağırladığı maçta Ali Sowe, golü ile takımını öne geçirmişti. Beşiktaş’ın beraberliği yakalamasıyla birlikte penaltılara giden maçta Ali Sowe üzerine düşen görevi yerine getirerek topu ağlarla buluşturdu ve takımı ile çeyrek finale yükselmenin sevincini yaşadı. Son olarak gerçekleşen kupa maçında da forma terleten Ali Sowe, maç 1-1 beraberlikle devam ederken 51. dakikada görevini yerine getirerek golüyle skora katkıda bulundu. Ankaragücü’nün 2-1 önde olduğu maçta Ali Sowe, ekip arkadaşının asisti ile gol attı ve maçın bitmesine 10 dakika kala skoru 3-1’e taşıdı.

Takımının yarı finale yükselmesine büyük fayda sağlayarak beğenileri kazandı. Ali Sowe, Ankara’da her yıl sezon başlamadan gerçekleşen Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından organize edilen 2022-2023 TSYD Ankara Kupası MKE Ankaragücü-Gençlerbirliği karşılaşmasında da forma giydi ancak skora fayda sağlayamadı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.