Alkollü sürücünün çağırdığı arkadaşı da alkollü çıktı

Alkollü sürücünün çağırdığı arkadaşı da alkollü çıktı

Karabük'te denetimde alkollü çıkan Çağatay E.'nin (20) otomobili teslim almak için çağırdığı arkadaşı da alkollü çıktı. Polis, "Bize alkolsüz sürücü getirin'' diye tepki gösterdi.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, dün gece 100. Yıl Mahallesi Jandarma Kavşağı'nda alkol denetimi yaptı. Jandarmanın durdurduğu otomobilin sürücüsü Çağatay E., 0.81 promil alkollü çıktı. Çağatay E.'nin ehliyetine 6 ay el konuldu, 1002 TL ceza kesildi.

Polis, Çağatay E.'den otomobilini teslim edebilecekleri ehliyetli birisini çağırmasını istedi. Çağatay E.'nin cep telefonuyla ulaştığı bir arkadaşı, bir süre sonra denetim noktasına geldi. Bu kişi de bir saat önce bir bira içtiğini söyledi. Bunun üzerine polis memuru, ''Bize alkolsüz sürücü getirin. Biz alkolsüz sürücü istiyoruz. Yoksa aracınızı otoparka çekerim'' dedi. Otomobil, Çağatay E.'nin çağırdığı başka bir arkadaşına teslim edildi.

4 ARKADAŞINI VE CEP TELEFONUNU BIRAKIP KAÇTI

Denetimler sırasında bir başka sürücü ise polis ekiplerini fark edince otomobiliyle ters şeride girdi. Polisin peşine düştüğü otomobil, Karabük Üniversitesi kampüsünün önünde durduruldu. Otomobil sürücüsü Recep D., yanındaki 4 arkadaşını ve cep telefonunu bırakarak kaçtı.

Arkadaşları polis ekiplerine, Recep D.'nin A1 ehliyeti bulunduğunu, otomobil kullanabilmek için ehliyetinin yetersiz olduğu için kaçtığını söyledi. Otomobil, çekiciye konularak otoparka götürülürken, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.