Altındağlı kadınlar kalp sağlığının önemine dikkat çekti

Altındağlı kadınlar kalp sağlığının önemine dikkat çekti

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğiyle, Karapürçek Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi'nde "Kalp Sağlığı Haftası" etkinliği gerçekleştirildi.

Kalp sağlığı hakkında toplumu bilinçlendirmek, hareketli yaşamın kalp ve damar sağlığı konusundaki önemine dikkat çekmek, sağlıklı yaşam davranışı geliştirmede farkındalık oluşturabilmek amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe Altındağlı kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Önce bilgilendirme, sonra yürüyüş

Etkinlik kapsamında, ilk olarak Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fadime Bozduman tarafından kalp sağlığının önemi ve hareketli yaşamın kalp sağlığına etkileri konusunda bir sunum gerçekleştirildi ve katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı. Yürüyüş etkinliğine başlamadan önce Fizyoterapist Betül Aksu doğru egzersiz konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Ardından Karapürçek Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi bahçesinde bulunan yürüyüş parkurunda sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.

Müzik eşliğinde yürürken sağlıklı yaşama dair sloganların yazılı olduğu el pankartlarını taşıyan Altındağlı kadınlar, hareketin sağlık üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekmeye çalıştılar. Doğru bilginin daha çok kişiye ulaşması için Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından katılımcılara kalp sağlığı bilgilendirme broşürü dağıtıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren etkinliğin bitiminde katılımcılara su, ayran ve meyve ikram edildi.

Daha hareketli yaşam sözü verdiler

Karapürçek Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri merkezde böyle bir etkinliğin gerçekleşmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi ve doğru bilgilenmenin önemine vurgu yaptı. Sağlıkla ilgili böyle bilgilendirici etkinliklerden çok mutlu olduklarını ifade eden kadınlar, bundan böyle daha hareketli bir yaşam alışkanlığı kazanacaklarına söz verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.