Aman dikkat! Çürük diş kalbe de zarar

Aman dikkat! Çürük diş kalbe de zarar

Uzman Diş Hekimi Esma Çevrük Çakır, diş sağlığının genel sağlığa olan etkisine dikkat çekerek, “Sağlıksız dişler kalp hastalığı riskini artırıyor. Çürük dişlerdeki bakteriler kalp sağlığını etkileyen enfeksiyonlara neden oluyor” dedi.

Son günlerde artan kalp krizi vakaları insanların kafasında soru işaretleri oluşturmaya başladı. Gazetemize konuşan Uzman Diş Hekimi Esma Çevrük Çakır, ağız diş sağlığı ve kalp sağlığı arasındaki bağ konusunda dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

haber1-002.jpg

Diş sağlığının genel sağlığa olan etkisine dikkat çeken Çakır “Sağlıksız dişler kalp hastalığı riskini artırıyor. Çürük dişlerdeki bakteriler kalp sağlığını etkileyen enfeksiyonlara neden oluyor” dedi. Ayrıca Çakır, “Ağız ve Dış sağlığı düşükse hastanın hayat kalitesi azalır. Çürüklere sebep olan bakteriler insan kalbini etkileyecek sekil de enfeksiyona sebep oluyor” dedi.

haber2-001.jpg

KALBE DİKKAT

Çakır, “Diş Hekimleri olarak hastalar üzerindeki ilk önceliğimiz doğru tedavi olur. Doğru tedavi için teknoloji ve hekimlik bilgimizi güçlendirdik. ‘Güven kontrole mâni değildir’ şeklinde bir düstur ile çalışıyoruz” dedi. Çakır, diş sağlığının önemine dikkat çekerek, “Sağlıksız dişler kalp hastası olma riskini artıyor. Çürük dişlerdeki bakteriler kalp sağlığını etkileyen enfeksiyonlara neden oluyor” uyarısında bulundu.

haber3.jpg

ÖNCE SAĞLIK

Diş Hekimi Çakır, “Ağız ve Dış sağlığı düşükse hastanın hayat kalitesi azalır. Çürüklere sebep olan bakteriler insan kalbini etkileyecek sekil de enfeksiyona sebep oluyor. Yani diş sağlığınız kötüyse kalp hastası olma sebebiniz artıyor. Hastanın diş sağlığı bozuk olduğunda sindirim sistemi de bozuluyor. Yemekleri çiğneyemeden yuttuğu için sindirim sistemi bozulur. Yeteri kadar beslenemediği için bağışıklık sistemi de düşük olur” uyarılarında bulunarak diş sağlığının önemine değindi. Çakır, kliniklerinin estetik konularda öne geçtiğini söyledi.

ara2.jpg

ÖNCELİK ÇÜRÜKLERİN TEDAVİSİ

“Hastamızın ilk tedavisi yapıldığında estetik çalışma yapılacak dişlerde çürük varsa öncelikle tedavisi yapılıp ondan sonra estetik tedaviye geçilir” diyen Çakır, “Çürükler başka bölgede ise o zaman hastanın tercihine sunarak ona göre tedaviye başlıyoruz. Estetik tedavinin maliyeti kaç diş yapılacağına göre değişiyor. Malzeme kalitesi değişmiyor. Kullandığımız malzemeler kalitesi yüksek malzemeler oluyor. Kliniğimizin standartları gereği gerektiğinde kendi kar marjımızdan feragat ederek malzeme kalitesini hep yüksek tutmaya çalışıyoruz. Biz klinik hekimleri olarak her zaman başımızı yastığa rahat koymak istiyoruz. Hasta mutluluğu bizim için en önemli konu oluyor. Bizim için önemli olan paradan ziyade hastanın sağlığı ve mutluluğu oluyor” dedi.

GENEL SAĞLIĞA ETKİSİ BÜYÜK

Sağlıksız diş ve dişetleriyle birlikte diğer ağız hastalıkları; çiğneme ve konuşma problemlerine, dolayısıyla sindirim sistemi hastalıklarına sebep olur. Bunların yanı sıra bilimsel çalışmalar ağız ve diş hastalıklarının kalp hastalıklarına da sebep olduğu kanıtlanmıştır. Buna göre koroner arter hastalıklarına ve damar iç duvarlarının kalınlaşmasına neden olabilmektedir. Dolayısıyla kalp hastalıklarından korunabilmek için diş ve dişetlerinin sağlıklı olması çok kıymetlidir.

Kaynak:Faruk Gökyurt/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.