Ankara Büyükşehir Belediyesi yaraları sarmaya devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaraları sarmaya devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle yaşanan sel ve su taşkınlarının ardından bölgede yaraları sarmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nde 7-8 Temmuz tarihlerinde etkisini gösteren yoğun yağışların neden olduğu sel ve su taşkınlarının ardından bölgede yaraları sarmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi; sel ve su taşkınları haberlerinin alınmasının hemen ardından hareket geçerek Zonguldak başta olmak üzere Kastamonu, Bartın ve Giresun’daki su tahliyesi, kanal açma ve iyileştirme çalışmalarına destek olunması amacıyla ekiplerini bölgeye sevk etti.

EKİPLER TEYAKKUZDA

Zonguldak ilinin Devrek, Çaycuma ve Gökçebey ilçeleri ile Kastamonu ilinin Cide ilçesinde bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 15 personel, 4 araç ve elektrikli dalgıç pompası, motopomp, hortum gibi toplam 38 ekipman ile bölgelerdeki çalışmalarını sürdürüyor. ASKİ Genel Müdürlüğü de yaşanan afetten etkilenen Zonguldak iline bağlı Devrek ve Çaycuma ilçelerinde yürütülen çalışmalara 6 personel, vidanjörün de aralarında bulunduğu 3 araç ve 2 motopomp ile destek veriyor. Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı 21 personel ise 21 araç ile Zonguldak iline bağlı Devrek, Çaycuma, Saltukova ilçelerin başta olmak üzere Bartın, Kastomunu’nun Cide ilçesi ve Giresun’a bağlı Piraziz ilçelerinde; Kent Estetiği Daire Başkanlığı ise Zonguldak ili Çaycuma ilçesinde 3 personel ve 3 süpürge ile iyileştirme çalışmalarına katılıyor.

basliksiz-1.jpg

6 TIR İÇME SUYU SEVK ETTİ

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş Depremleri’nin ardından bölgeye tonlarca içme suyu sevk eden Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Seğmen Su, şimdi de sel bölgesine içme suyu TIR’larını gönderdi. Zonguldak’ın Devrek ilçesine 2 TIR ve Kastamonu’nun Cide ilçesine 4 TIR içme suyu gönderen Seğmen Su, afet bölgesinde 12 personel ile hizmet veriyor.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.