Ankara Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Aytaç Sevimli: Esnaf müjde bekliyor

Ankara Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Aytaç Sevimli: Esnaf müjde bekliyor

Ankara Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Aytaç Sevimli, “Geçtiğimiz seçim zamanı Sayın Cumhurbaşkanımızın bir vaadi vardı. Esnafımızın ödediği BAĞ-KUR primi ve çalışanın ödediği SGK primi aynı olarak düzenlenecekti. Bu çalışmayı bekliyoruz” dedi.

Yerel seçimlerin yaklaşması ile artan seçim heyecanında vatandaşlar taleplerini yinelemeye devam ediyor. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Aytaç Sevimli, esnafın sigorta primlerinde düzenleme beklediğini söyledi. Sevimli, “Geçtiğimiz seçim zamanı Sayın Cumhurbaşkanımızın bir vaadi vardı. Esnafımızın ödediği BAĞ- KUR primi ve çalışanın ödediği SGK primi aynı olarak düzenlenecekti” hatırlatmasını yaparak esnafın taleplerini dile getirdi.

1.jpg

ESNAFIN TALEBİ VAR

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli, şöyle konuştu: “BAĞ-KUR ve SGK birleştirildi ise hakları da eşit olmalı, SGK’lı vatandaşlarımız 25 yıl içinde 15 yıl prim zorunluluğu varken, işveren BAĞ-KUR’lu esnafımız bir fiil 25 yıl prim yatırmak zorunda, ayrıca staj dönemi ve çıraklığın başlangıç sayılması 18’den 1 gün verilerek kapsam altına alınması ilgili düzenlemeler yapılması ve eşit hale getirilmesi gerektiğini defalarca dile getirdik. 7200 ‘ün verilmesi gerekiyor. Ankara kurukahveciler ve kuruyemişçiler odası olarak SGK ve BAĞ-KUR’un birleşimi ile ilgili 7200 yüzün çıkması bakımından esnafımızın beklentisi var. Bir an önce bunun hayata geçmesi lazım esnafımız bu kanunun çıkmasını bekliyor. Bizlere de yoğun şekilde talepleri var.”

2.jpg

STAJ MAĞDURLARI UNUTULMASIN

Başkan Sevimli, diğer beklenti ve taleplerini ise şöyle dile getirdi:

“Esnafımızın bir diğer talebi staj mağduriyetinin giderilmesi. Staj başlangıcı sigorta başlangıcı sayılmalıdır. Meslek eğitim alan ve eğitim merkezlerine giden gençlerimizin bu beklentisi yerine getirilmeli ve staj mağduriyeti ortadan kaldırılmalıdır. Bir diğer konumuz, 2008’de çıkan bir kanun var. Emeklilik yasasında 1999’dan başlayanlar emekli oldu. Ama 1999- 2008 arasında girişi olan esnaflarımızın da yapılandırma yapılıp kademeli emekliliğin getirilmesi ile ilgili beklentisi var. Bu kanunların bir an önce hayata geçmesi gerekiyor. Esnafımızdan bu yönde yoğun bir şekilde talepleri var. Esnafımızın önünü açmak ve onları biraz olsun mutlu etmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın bunlarla ilgileneceğini temenni ediyoruz.”

Kaynak:Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.