Erkal Erdogan

Erkal Erdogan

Ankara turizmi üzerine birkaç şey

Ankara turizmi üzerine birkaç şey

Bildiğimiz gibi Ankara turizm konusunda yalnızca tüketici konumunda bulunuyor yani hizmet satın alıyor. Ancak tarihsel kültürel zenginliği olmasını değerlendirememesi kendisine belirli sayıda turist gelmesine sebep oluyor. Ankara' da ne var? Diye soruyor insanlar demek ki biz bu şehri tanıtamadık. Demek ki Tarihi Roma'dan Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar önemli bir şehir olmuş ve tarih kültür biriktirmiş şehri kimselere gösteremedik.

AÇIK HAVA MÜZESİ ULUS 

Şuan ki durumunda hemen hemen herkesin şikâyet ettiği Ulus tam bir açık hava müzesidir. Her mimari tarzdan eser bulursunuz ara sokaklarında başka kültürler görür bu binalar burada var mıymış? dersiniz. Kaleye doğru çıktıkça bildiğimiz Ankara'nın aslında çokta eski olduğunu şaşırarak izlersiniz. Kalenin ic kısmındaki ara sokaklarda cağları unutursunuz sonra dersiniz ki neden biz buraları tanıtıp turist toplamadık kimselere gösteremedik. 

YENİLİĞE HER ZAMAN İLGİ 

Son zamanlar Hacı Bayram'ın çevresine yapılanları vatandaş ilgisiz bırakmadı ve haftanın her günü orası yoğun.  Dünyada neredeyse her Başkentin her büyük şehrin bir trafiğe kapalı olur ve yeme içme yerleri gelen turistleri bu alanda şehri tanır.  Fakat Ankara’da üzülerek belirtirim ki böyle bir imkân yok. Tarihi Ulus Meydanı'nın trafiğe kapatılarak yayalaştırma olması her zaman konuşuldu gündeme geldi planlar projeler ancak su ana kadar buda oldu dediğimiz bir eylem gerçekleşmedi. Aslında Başkent yeniliğe, projeye her zaman tabiri caizse 'aç' diyebiliriz. Şuan ise Ankara turizm konunda ancak fuar üzerine yöneliyor. Onun sıkıntısı da büyük bir fuar alanı var ve sürekli nereye yapılacağı tartışılan bir fuar alanı var.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR