Adem Orman

Adem Orman

İki acil ihtiyaç:Otopark ve metro

İki acil ihtiyaç:Otopark ve metro

Başkent’in en güçlü ve en özgün gazetesi olarak, çıktığımız ilk günden beri, özelde şehrimizin genelde ise tüm ülkemizin meselelerine ışık tutmaya; hayırlı icraatları alkışlarken, eksiklikleri gündeme getirmeye çalışıyoruz. 
Herşey Türkiyemiz için, herşey Başkent Ankaramız için…
Bu noktada, şehrimizde trafik ve park sorunun günden güne büyüdüğünü, köklü çözümler üretilmesi gerektiğini hep dile getirdik.
Nüfus ve araç sayısı sürekli artarken, ana arterlerin yetersiz kaldığını, özellikle işe gidiş geliş saatlerinde yollarda uzun araç kuyrukları oluştuğunu, hele hergün toplu taşıma aracıyla işe gidip gelen vatandaşın gıdım gıdım ilerleyen trafikte ayakta, sıkış sıkış bir şekilde çile çektiğini, merkezi yerlerde park sorununu günden güne büyüdüğünü… 
Yazıp durduk, uzun vadeli öngörülerle çözüm üretilmesi gerektiğini ifade ettik. 
Büyükşehir’de Gökçek dönemlerinde halkın da talebi olan bu yöndeki uyarılara, tavsiyelere maalesef gereği gibi kulak verilmedi.
“Şu kadar alt geçit yaptık, bu kadar üst geçit yaptık” denip duruldu. 
Allah razı olsun, bunlar güzel faydalı icraatlardı fakat yeterli oldu mu, sorun çözülmüş oldu mu?
Tek başına alt-üst geçit yapmakla çözülemeyecek bir sorundu bu ki, nitekim giderilemedi. 
Bugün Başkentimizin en büyük sorunlarının başında trafik ve park yoksunluğu gelmektedir.
Gökçek bunu görmezden geldiği gibi, soruna gerçekçi, köklü, kalıcı çözümler üretmek yerine, üstüne bir de yol kenarlarını paralı otoparka dönüştürerek, eşkıya kılıklı değnekçilerle araç sahiplerini, esnafı karşı karşıya getirdi. 
Rüzgarlı’da yaşanan esnaf katliamı, Talatpaşa’da yaşanan esnafa dayak skandallarını hatırlayın.
Düşündükçe içim kararıyor, öfkeleniyorum. 
Neyse ki, yeni Başkan Mustafa Tuna’nın bu konularda verdiği mesajlarla rahat bir nefes alıyorum.
Büyükşehir’in yeni patronu Başkan Tuna geride bıraktığı 5 ay gibi kısa bir zamanda öyle önemli kararlar aldı, öyle önemli icraatlara imza attı ki, görevi boyunca popülizmden uzak bir şekilde, laf yerine iş yapacağını net bir şekilde göstermiş oldu.
Dinozor heykellerinin kaldırılışı… Yol boyu otoparklarına önemli oranda son verilmesi… Belediye otoparklarının 1 TL yapılması… EGO ile 24 saat kesintisiz ulaşım imkanı sunulmaya başlanması… ANKAPARK ile ilgili gerçekçi bilgiler paylaşılıp, Hükümet’in, kamuoyunun, halkın kandırılmaması… Kızılay’daki üst geçitlerin sökülmesi… Beleye binasının önündeki fıskiyenin kaldırılması… Mezarlık kararının iptali… Toplu taşımaya zam yapılmaması, suda indirime gidilmesi…
Bunlar ilk aklıma gelen icraatları ve her biri birbirinden önemli.
Bunlar gösteriyor ki, hep dediği gibi “halk ne diyorsa o” olacak, onu yapacak.
Konuyu bu trafik ve otopark sorununa getirecek olursam;
Belediye otoparklarının 1 TL’ye düşürülmesi büyük sevinçle karşılanmakla birlikte, sözkonusu otoparkların kontenjan ve sayıları artırılamazsa bu hizmet  sembolik olmaktan çıkamayacaktır. 
İşte Başkan Tuna da böyle düşünüyor olmalı ki, bu noktada çalışmalar yaptıklarını açıkladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şehir merkezinde bazı okulların otopark olarak kullanılmasını düşündüklerini ifade etti. 
Tuna şöyle dedi: "Belediyemize ait birçok otoparkın kiraya verilmesi ve kira sözleşmelerinin uygun olmaması nedeniyle iptal kararları almıştık. Ancak bunlar mahkemeye gittiler ve şu anda yargı süreci devam ediyor. İnşallah mahkemeler belediyemizin lehinde karar verirse, bu otoparklar da belediye işletmesinde devam etmiş olacak. Bu arada merkezdeki bazı uygun okullara katlı ya da yer altı otopark yapılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Özellikle metro istasyonlarına yakın olan okullarda bunu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tabii bunun için tüm paydaşlarla görüşmelerimiz sürüyor." 
“İşte bu” diyorum.
Sorun, eksiklik görülüyor ve anında çözüm yolları aranıyor.
İşte belediyecilik budur, işte hizmet budur.
Aklına, emeğine, samimiyetine sağlık Tuna Başkan.
İnanıyorum ki, ilerleyen aylarda da trafik sorununa köklü çözümler yolunda projeler geliştireceksin.
Gerçi aynı açıklamasında bunun sinyallerini de vermiş bulunuyor.
Ankara'da raylı sistemlerin yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayarak, ilave metro hatlarıyla ilgili taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'a ilettiklerini, taleplerine olumlu yaklaşıldığını, amaçlarının raylı sistemi şehrin muhtelif yerlerinde yaygınlaştırmak olduğunu söylüyor.
Raylı sistemden kastın metro olduğunu anlıyorum ben. 
Başkent’te trafik sorununu tarihe karıştıracak adımlardan ilki atılmış olacak böylelikle. 
Teşekkürler Başkan. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR