Ahmet Aydınsoy

Ahmet Aydınsoy

Bir bilenle bilge nesil

Bir bilenle bilge nesil

Büyük medeniyet inşasının temelinde eğitim, o eğitimin zirvesinde bire bir yani bireysel eğitim vardır. Bu yöntemle, bireyin ilgi, istidatları doğrultusunda, insanlık tarihi boyunca önemli şahsiyetler yetiştirilmiş ve insanlığın hizmetine sunulmuştur.
Tarih sahnesinde karşımıza çıkan bu büyük şahsiyetler, bir üstadın izinden giderek, rahle-i tedrisinden geçerek, birebir eğitimle, çığır açan, tarihe yön veren ilim ve bilim insanları, siyasi dehalar, büyük devlet adamları, kısacası kendi alanlarında öncü, önder ve otorite olmuşlardır.
Büyük bir ustanın yanında diz kırıp çırak olmak, talebe olmak o insanlara yeni ufuklar açmış, eğitimde büyük gelişmelerle tekamülleşmeyi sağlamıştır. Bu yöntemle büyük medeniyetin öncüleri ve mimarları yetişmiştir.
Böylece “Boynuz kulağı geçer.” Hakikatinin yüzlerce örneği ve önder şahsiyeti tarihteki güçlü yerini almıştır.
Bugün millet olarak, kendi alanında otorite olacak, insanlığa her alanda yeni ufuklar açacak, teknolojiyi çılgınca tüketen değil, üreten bir topluma dönüştürecek bilge şahsiyetlere, ne kadar da çok ihtiyacımız var.
İşte tam bu noktada gönüllerimize su serpen, geleceğe dair ümitlerimizi ve heyecanımızı arttıran bir çalışma, geçen yıl pilot uygulamalarla bir kaç ilde, bu sene ise tüm Türkiye'de hayat buldu.
Memur Sen ailesinin geleceği ve ümidi olan Genç Memur Sen ekibinin öncülüğünde başlayan, tarihe ve günümüze ışık tutan, her biri kendi alanında otorite olan isimlerle gençlerimizi tanıştıracak, buluşturacak bu projenin adı “BİR BİLENLE BİLGE NESİL". 
Eğitimde tekamülün anahtarı, ilk adımı olacak, boynuz kulağı geçer hakikati ışığında, üstadından, hocasından, ustasından aldığı emaneti çok daha ileri, yeni ufuklara, yeni zirvelere ulaştıracak bir yol, “BİR BİLENLE BİLGE NESİL".
81 ilimizin tamamında eş zamanlı olarak uygulanan, yaklaşık yüz bin lise öğrencisini okuma meclislerinde, üçyüz bin kitapla buluşturan bu dev proje, okuma alışkanlığı konusunda dünya sıralamasının gerilerinde kalan Türkiye'nin, bu alanda yüz akı olmasını ve aynı zamanda bilge şahsiyetlerin izinde her alanda düşünen, üreten bir nesil hedefleyen çalışma olmasını ümit ediyorum. 
Kültür, sanat, bilim, teknoloji, din, siyaset gibi her alanda tekamülün yolunu açacak, en güzel örneklerini kadim medeniyetimizde gördüğümüz usta-çırak ilişkisi ile yeni ustalar, üstatlar, her biri kendi alanında yeni otoriteler yetiştirmenin yolunu açmış olacaktır. Tarih bunun en güzel şahididir.
Bu düşüncelerle, çalışmalarda görev alan tüm eğitim camiasını, Genç Memur Sen ekibini, bu projenin en önemli kilit noktası olan ve tamamen gönüllülük esasına göre çalışan, sadece elini değil gönlünü ortaya koyan;
Ve kim var? Diye sorulduğunda, sağa sola bakmadan ben varım diyen öğretmenlerimizi, geleceğimiz, ümidimiz, her şeyimiz olan öğrencilerimizi ve özellikle destek ve öncülüğü ile projeye hayat veren Eğitim Bir Sen ailesini ve yöneticilerini yürekten tebrik ediyorum.  
Hafife alınmadan, ciddiyet, azim ve kararlılıkla ele alınacak böyle bir çalışmanın, büyük medeniyet yolculuğundaki Yeni Türkiye'nin önemli eğitim hamlelerinden biri olacağını ümit ve iddia ediyorum.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR