Ankara’da fırtına alarmı: Ekipler teyakkuza geçti

Ankara’da fırtına alarmı: Ekipler teyakkuza geçti

Meteorolojinin daha önce uyardığı illerden biri olan Ankara’da şiddetli fırtına başladı. Büyükşehir Belediyesi tüm ekiplerini teyakkuza geçirirken, diğer bir yandan da can ve mal kaybını önlemeye yönelik bazı kararlar alındı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’de pek çok kente olumsuz hava koşullarına yönelik bazı uyarılarda bulunmuştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi de Ankara’da il geneli şiddetli fırtına beklendiğini ifade etmiş ve başkentli vatandaşları uyarmıştı. Bugün öğleden sonra başlayan fırtına için büyükşehir belediyesi tüm ekibiyle teyakkuza geçti. Öte yandan belediye bünyesinde bulunan bazı noktalar can ve mal kaybını önlemeye yönelik bazı kararlar alındı.

firtina-2.jpg

VALİLİK UYARDI

Meteoroloji tarafından uyarı yapılan Ankara için Ankara Valiliği’nden açıklama gelmişti. Valilik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vatandaşların dikkatli olmalarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden alınan verilere göre Ankara genelinde beklenen rüzgârın güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

firtina-3.jpg

BÜYÜKŞEHİR TÜM EKİBİYLE SAHADA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların telefonlarına tedbirli olunması mesajı gönderdi. Gönderilen mesajda belediye ekiplerinin hazır halde beklediklerine vurgu yapılarak insanların tedbirli olmaları istendi. Büyükşehir Belediyesi’nin mesajında “Ankara merkezde başlayan kuvvetli rüzgar ve fırtınanın akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Belediyemiz teyakkuz halinde olup vatandaşlarımızın da tedbirli olmalarını rica ederiz” ifadelerine yer verildi.

TELEFERİK KAPATILDI

EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde başkentli vatandaşlara hizmet veren teleferik hattı, yaşanan olumsuz hava durumu nedeniyle askıya alındı. EGO tarafından duyurulan bilgilerde “Yenimahalle-Şentepe Teleferik İşletmesi, Ankara’da görülen yüksek ve değişken rüzgâr hızı nedeniyle saat 12.20 itibarıyla durdurulmuştur. Bu süreçte güzergâh boyunca vatandaşlarımıza otobüslerle hizmet verilecektir. Hava şartlarının normale dönmesi durumunda Teleferik Hattı tekrar hizmete alınacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.