Ankara’daki Malatyalı vatandaşlar memleket hasreti giderdi

Ankara’daki Malatyalı vatandaşlar memleket hasreti giderdi

8 Şubatta Altınpark ANFA Fuar alanında başlayan Malatya Tanıtım Günleri sayesinde, Ankara'da yaşayan Malatyalı vatandaşlar memleket hasretini giderdi.

Ankara Altınpark ANFA Fuar alanında düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri’nde, Malatya'nın zengin kültürü ve lezzetleri tanıtıldı. Ankara Malatyalılar Federasyonu ve Malatyayız, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği işbirliğiyle gerçekleşen Tanıtım Günleri sayesinde, Ankara'da yaşayan Malatyalı vatandaşlar memleket hasretini giderdi. Konserlerle dolu dolu geçecek Tanıtım Günleri, 11 Şubat tarihine kadar devam edecek.

vasip-sahin.jpg

VASİP ŞAHİN’DEN ZİYARET

6 Şubatta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem unutulmadı. Tanıtım günlerinde açılan ‘Sarsılalım ama yıkılmayalım’ adlı sergide birçok gazetecinin çekmiş olduğu deprem fotoğrafları sergilendi. Tanıtım günlerine gelen Ankara Valisi Vasip Şahin sergiyi gezerek, fotoğrafları tek tek inceledi. Acının ilk gün gibi taze olduğunu dile getiren Şahin, “ Ankara depremzedelerin sıkıntılarını atlatmak için çok çalıştı. Yeterli olmuştur veya olmamıştır ama bu niyetle Ankara çalıştı. Bunu tüm Türkiye yaptı biliyoruz. Milletimizin içinde yaşadığı kor hala sapasağlam duruyor. Herkes seferber oldu. Bizim iyimiz kötümüzden çok çok fazla. Onun için iyilerimizi öne çıkartıp, çoğaltalım. Malatya günleri en son 2014 yılında yapılmıştı, 10 sene sonra tekrar yapılıyor olması sevindirici. Burada Ankaralılar Malatya ile hemhâl olacaklar. Malatya kültürünü, o güzel insanını burada tekrar tanıyacaklar” ifadelerini kullandı.

depremzede.jpg

“DEĞERLERİMİZİ UNUTTURMAYACAĞIZ”

Tanıtım günlerinde stant açarak yaralarını sarmaya çalışan Depremzede Şerife Dalman, “Depremin üzerinden tam bir yıl geçti. Bir şekilde hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Malatya günlerinde bizden parçalar var. Değerlerimizi unutturmayacağız, betonların altında bırakmayacağız. O sebeple bugün burada stant açtık. Ankara halkını meşhur Malatya kayısısıyla karşıladık. Bunun yanı sıra Malatya’mıza özgü birçok lezzetimiz fuarda yerini aldı. Bütün Ankara halkını davet ediyorum. Bizleri yalnız bırakmasınlar” şeklinde konuştu.

derpem.jpg

KULAKLARIN PASI SİLİNDİ

Ankara Altınpark ANFA Fuar alanında düzenlenen Malatya tanıtım günlerinde birbirinden değerli sanatçılar da yerini aldı. 10 Şubat'ta sahne alan Selahattin Alpay vatandaşlara enfes bir müzik keyfi sundu. Dolu dolu geçen tanım günlerinin kapanış gününde ise, Mehmet Balaban, Gülten Benek ve Özkan Yıldırım sahne alarak kulakların pasını silecek.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.