Araç sahiplerini bekleyen tehlike: 4-5 ceza birden kesiyorlar

Araç sahiplerini bekleyen tehlike: 4-5 ceza birden kesiyorlar

Araç sahiplerine farklı gerekçelerle fahri trafik müfettişi tarafından kesilen cezalar tepki çekiyor. Aynı araca gün içinde 4-5 ceza birden kesiliyor. Yetkililer, bazı fahri trafik müfettişlerinin ceza kesmeyi takıntı haline getirdiğini söyledi.

Araç sahiplerinin fahri müfettiş tepkisi devam ediyor. İstanbul'da son günlerde fahri müfettişler tarafından kesilen cezalar vatandaşların tepkisine neden oldu. Hatta aynı araca bir günde dört ceza birden yazıldığı iddia edildi. Konuya ilişkin Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Sami Güleçyüz'den açıklama geldi.

Hürriyet gazetesine konuşan Güleçyüz, "Ceza kesmeyi takıntı haline getiren görevliler var" dedi. Güleçyüz, şu ifadeleri kullandı:

“Eğer bir kişi, birden fazla cezayı aynı yerde aynı kişilere yazıyorsa, zaten fahri müfettişlik belgesi iptal edilir. Aynı kişiye birden fazla ceza yazılıyorsa ya da aynı mahalle ve sokakta sürekli aynı cezalar görülüyorsa o cezanın incelenmesi gerekiyor. Eğer ceza fahri trafik müfettişi tarafından kesildiyse haklı mı yoksa haksız mı yazılmış buna da bakmak gerekir. Vatandaşlar Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz edebilir. Ne yazık ceza kesmeyi takıntı haline getiren görevlilerin olduğunu da söyleyebilirim.”

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ NEDİR?

Fahri trafik müfettişleri, 1997 yılından beri trafikte düzeni sağlamaya katkıda bulunuyor. Sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan yetkililere (polis ve jandarma) yardımcı olmak üzere İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla uygun görülen kişilere, valiliklerce fahri trafik müfettişliği görevi veriliyor.

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ NASIL OLUNUR?

Fahri trafik müfettişi olmak için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Bu koşullar; en az lise ya da dengi bir okuldan mezuniyet, 30 yaşında veya geçmiş olmak, sürücü belgesinin olması ve trafik kuralları hakkında bilgi sahibi olmak, sağlık sorunlarının bulunmaması, trafik güvenliği konusunda bilgi sahibi olmak ve bu konuda eğitim almış olmak, mesleğinde dürüst, adil ve sorumlu birisi olmak. Fahri trafik müfettişi olmak için başvuru ise ilgili il veya ilçe trafik komisyonuna yapılıyor. Başvuru için gerekli evraklar ise şöyle; başvuruya dair dilekçe, nüfus cüzdanının fotokopisi, sürücü belgesinin fotokopisi, mezuniyet belgesinin fotokopisi ve sağlık raporu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.