Aslan’ın efsanesinden olay yorum: “Sahada öyle sevinmemelisin”

Aslan’ın efsanesinden olay yorum: “Sahada öyle sevinmemelisin”

Galatasaray ve Hollanda'nın efsane ismi Wesley Sneijder, Trabzonspor-Fenerbahçe maçını değerlendirdi. Eski yıldız futbolcu, "Öyle sevinmeleri uygun değildi" dedi.

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Papara Park Stadyumu'nda yaşanan istenmeyen olaylar, futbol dünyasında geniş yankı uyandırdı. Avrupa ve dünya basınında da geniş yer bulan bu olaylar, Hollanda'nın önde gelen futbolcularından Wesley Sneijder ve Andy van der Meyde'nin dikkatini çekti.

Veronica Offside programında yorumculuk yapan Sneijder ve van der Meyde, Fenerbahçe'nin zaferini kutlama şekli ve Trabzonspor taraftarlarının sahaya girmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

wesley-sneijder-2.jpg

"TÜRKİYE'DEKİ REKABETİN VE HASSASİYETİN FARKINDA OLMALISINIZ"

Sneijder, "Soyunma odasında sevinmelisin. Bu tür kutlamalar orta sahada yapılacak şeyler değil. Taraftarların sahaya girmesi de uygun değil. Takım olarak sahada kutlama yapma hakkınız olabilir ancak Türkiye'deki rekabetin ve hassasiyetin farkında olmalısınız. Bu, sadece içeri girmeniz gerekiyor. Orada kazanmaları o kadar da özel değil. Öyle sevinmeleri uygun değildi, tıpkı taraftarların sahaya girmelerinin uygun olmadığı gibi" şeklinde konuştu.

haber1.jpg

van der Meyde ise, "Takım olarak sahada kutlama yapma hakkınız olabilir. Ancak kazandığınız zaman takım olarak sahada kutlama yapma hakkınız var değil mi?" diyerek Sneijder'in görüşüne karşı çıktı.

Öte yandan Sneijder, Türkiye'deki futbol rekabetini bildiğini ve bu sebeple böyle bir kutlamanın uygun olmadığını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.