Bakan Koca duyurdu: 800 yataklı yeni hastane yapılacak

Bakan Koca duyurdu: 800 yataklı yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'un Beykoz ilçesine 800 yataklı hastane yapılacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Rüzgarlıbahçe Camisi'nin avlusundaki çay ocağında vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Vatandaşların Beykoz'a hastane yapılması talepleri hakkında konuşan Bakan Koca, ilçenin kendine yetecek bir sağlık hizmetine kavuşması gerektiğini vurguladı. Bakan Koca, şöyle konuştu:

800 YATAKLI HASTANE MÜJDESİ

"Büyük bir araziyi hızla bulalım dedik. Şu an düşünülen yer Milli Eğitime tahsis edilen bir yerdi, Türk Alman Üniversitesinin bitişiğiydi. Hatta orada İETT'nin kullandığı yerdi, hastanenin dibinde İETT'nin bu yeri de olmaz dedik. Plan değişikliğinde orayı da içine aldık. Dolayısıyla 200 dönümün üzerinde inşaatıyla birlikte, 500 yataklı olarak bu ay sonu ihalesi yapılıyor.

Bu yer 500 yataklı ama her odası tek yataklı olarak planlandı. Bunun dışında 219 yoğun bakımı olan bir yer. Yani toplamda muhtemelen 800 yataklı bir hastane olarak fonksiyon verecek. Yer teslimiyle birlikte önümüzdeki 2-2,5 yıl içerisinde şehir hastanesi konseptinde bir hastaneye Beykoz'umuz kavuşmuş olacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.