Bakan tarih verdi! Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı geliyor

Bakan tarih verdi! Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı geliyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024 yılından itibaren "Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı" uygulamasını başlatacaklarını aktardı.

TBMM Genel Kurulu’nda, Adalet Bakanlığı'nın bütçeleri görüşüldü. Bu kapsamda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuşmasında 2024 yılı itibariyle "Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı" uygulamasının başlayacağını açıkladı.

Uygulamayla birlikte avukatlık stajına başlayabilmek ile hakim ve savcı yardımcılığı sınavına girebilmek için ön eleme yapılmış olacak.

"KALİTE ARTACAK"

Bakan Tunç, şunları söyledi:

"Önümüzdeki yıldan itibaren Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı uygulamasına başlıyoruz. Bundan böyle, Avukatlık stajına başlayabilmek için, Hakim ve savcı yardımcılığı sınavına girebilmek için bu ön elemeden geçmek gerekecek. Bu durum Hukuk mesleklerinde kaliteyi artıracaktır.

Uygulamasına başlayacağımız bir diğer önemli husus, Hakim ve savcı yardımcılığı kurumudur. Bundan böyle 2 yıl süren hakim ve savcı adaylığı sistemi yerine 3 yıl süren 1 yılı adalet akademisinde, 2 yılı tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında usta-çırak ilişkisi ile geçecek olan hakim ve savcı yardımcılığı sistemini hayata geçiriyoruz. İlk sınavı da bu hafta sonu ÖSYM tarafından yapılacak."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.