Bala Belediyesi’nden satılık arsalar

Bala Belediyesi’nden satılık arsalar

Bala Belediyesi mülkiyeti kendisine ait Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan altı adet arsayı satışa sunduğunu duyurdu. Söz konusu arsalar ‘Açık Teklif Usulü’ ile satılacak.

Bala Belediyesi Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan kendisine ait çeşitli büyüklüklerde altı adet arsayı satışa çıkardığını duyurdu. Belediye en pahalısı 1 milyon 375 liradan en ucuzu 766 bin liradan altı arsayı ‘Açık Teklif Usulü’ satışa çıkardığını duyurdu. ‘Açık Teklif Usulü’ satılacak arsalar için belediye 22 bin 980 bin lira ve 41 bin 250 bin lira arasında geçici teminat bedeli istediğini açıkladı.

arsa1.jpg

İHALE TARİHİ 13 KASIM

Belediye 13 Kasım 2023 tarihinde saat 10.30’da yapacağı arsa ihalesi için; “İhale konusu arsaların satış işinin Geçici Teminat bedeli, muhammen bedelin yüzde 3 tutarındadır. Açık teklif usulüne göre ihaleler, isteklilerin ihale komisyonları önünde tekliflerini sözlü olarak belirtmeleri suretiyle yapılır. Ancak; istekliler ilanda belirtilen ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla, 37. madde hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri tekliflerini iadeli taahhütlü bir mektupla da gönderebilirler. Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilir” açıklamalarını yaptı.

arsa2.jpg

TEKLİFLER YAZILI VERİLİYOR

Bala Belediye Başkanlığı yapılmasını planladığı arsa ihalesinin şekli ile alakalı açıklamalarda bulunarak ayrıntılara değindi. Belediye, “Açık teklif usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır. Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler red olunarak hiç yapılmamış sayılır” ayrıntılarına yer verdi.

arsa-3.jpg

TEKLİFLER EN GEÇ YARIM SAAT ÖNCE VERİLMELİ

Bala Belediye Başkanlığı ihaleye katılacak olanlar için son olarak şu uyarılarda bulunarak açıklamalarına son verdi: “2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 6. maddesinde belirtilen kişiler, doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. Ayrıca, Belediye Encümeni ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespit etmekte serbesttir. Teklifler, İhale komisyonuna sunulmak üzere, ihale günü saatinden yarım saat öncesine kadar Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne verilecektir. İhale şartnamesi, mesai günlerinde mesai saatleri içerisinde Bala Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Emlak Şefliğinden (Belediye Ek Hizmet Binası) 500,00 TL şartname bedeli karşılığında temin edilebilir.”

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.