Başkente yeni soluk: Ulus Meydanı kendini göstermeye başladı

Başkente yeni soluk: Ulus Meydanı kendini göstermeye başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Ulus Meydan Tasarım Projesi” kapsamında yenilenen meydan kendini göstermeye başladı. Yakında açılması planlanan meydan, başkente yeni bir soluk olacak.

Ankara'nın tarihi dokusunu modern bir çizgi ile buluşturan Ulus Meydan Tasarım Projesi’nde sona yaklaşıldı. Proje kapsamında yenilenen meydan kendini göstermeye başladı. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 14 Şubat 2020 tarihinde verilen karar ile yıkım çalışmasına başlanılan 100. Yıl Çarşısı’nın yerine başlatılan ve yakında açılması planlanan Ulus Meydan Tasarım Projesi başkente yeni bir soluk olacak.

calisma.jpg

MEYDAN BAŞKENTE RENK KATACAK

Başkentliler, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan projenin bitmesi ile birlikte kültürel etkinlikler için kullanabilecekleri bir alana kavuşmuş olacaklar. 7 bin 800 metrekarelik bir alana sahip olan meydanda; açık sergi alanları, kafeterya, kent mobilyaları, oturma grupları, yeşil dokular ve peyzaj alanları bulunuyor. Ankara’ya renk katacak olan meydan, vatandaşlara geniş bir alan sunuyor. Meydanın altına yapılan 216 araç kapasiteli kapalı otopark ile ulaşım konusunda zorluk yaşayanlara bir çözüm sunulmuş olacak.

basliksiz-1.jpg

BÖLGENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Çalışmaları hız kesmeden devam eden meydanın bitmesiyle birlikte, 1’inci ve 2’nci Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası, Ankara Kalesi ve Hacı Bayram Camii gibi başkentin önemli tarihi yapılarının yer aldığı bölgenin çehresini değiştirecek. Estetik bir görünüm kazandıracak proje, Ankara'nın kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir adım olacak.

calisma-1.jpg

“ULUS'TA DÖNÜŞÜM ZAMANI”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus Meydan Tasarım Projesi’ni sosyal medya hesabından yapmış olduğu şu paylaşımla duyurmuştu:

“Cumhuriyet tarihimizin mirası, Ankara'mızın kalbi Ulus'ta dönüşüm zamanı… 100. Yıl Çarşısı’nda yıkım çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. 7 bin 800 metrekarelik alanda yeşil alanlar, modern kent mobilyaları, açık sergi alanları, kafeterya ve otopark ile yeni kent meydanı çok yakında hizmetinizde.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.