Başkent'in 50. kardeşi: Podgoritsa

Başkent'in 50. kardeşi: Podgoritsa

Ankara ile Karadağ’ın başkenti Podgoritsa kardeş şehir oldu. Böylelikle Ankara’nın kardeş şehir sayısı 50’ye yükseldi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin ile Podgoritsa Belediye Başkanı Ivan Vukoviç, “Kardeş Kent Protokolü”nü imzaladı.

EN GÜZEL DOSTLUK: PAYLAŞIM

Karadağ'ın Ankara Büyükelçisi Branco Miliç'in de katıldığı imza töreninde konuşan Ali Gökşin, Türkiye ile Karadağ arasında hem tarihe dayanan hem de 2006 yılında Karadağ'ın bağımsızlığının ardından hızla gelişen siyasi, ekonomik ve kültürel işbirliğinin önemine vurgu yaptı:

“Gerek devlet kurumları arasında gerekse özel sektör arasında üst düzey ilişkiler gelişmeye başladı. Balkanlardaki en güzel turizm bölgelerinden birine sahip olan Karadağ'a vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Biz de Başkentler olarak bu güzel işbirliğini taçlandırmak amacıyla şehirlerimiz arasında gerek bilgi ve tecrübe paylaşımına gerekse halklarımız arasındaki dostluğun geliştirilmesine vesile olacak olan Kardeşlik Protokolünü hayata geçiriyoruz."  

BAŞKENT İSİMLERİ ÜLKELERDE YAŞAYACAK 

Ankara'da bir caddeye Podgoritsa ismini verdiklerini belirten Gökşin, Podgoritsa'da da bir Bulvara Ankara isminin verilecek olmasından çok mutlu olduklarını söyledi.

Gökşin, Ankara Büyük Belediyesi olarak deneyimlerini Podgoritsa Belediyesi ile paylaşacaklarını ve yakın işbirliği içinde olacaklarını belirtirken, Podgoritsa Belediye Başkanı Ivan Vukoviç ise iki ülke arasında derin tarihi ilişkiler olduğuna dikkat çekerek, iki Başkentin “Kardeş Şehir” olmasıyla ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.