Başkentin doğa harikası: Bu göle gitmeden Ankara’yı gezdim demeyin

Başkentin doğa harikası: Bu göle gitmeden Ankara’yı gezdim demeyin

Ankara’da gezilip görülmesi gerek çok sayıda yer bulunuyor. Bunlardan en güzellerinden birisi de Eymir Gölü. Ankara’ya yolunuz düşerse kesinlikle bu göle uğramadan ayrılmayın.

Belki adını ilk defa duydunuz ancak Eymir Gölü Ankara’nın gezilip görülmesi gereken yerlerinden birisidir. Küçük bir göl olan Eymir Gölü, ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) içerisinde yer almaktadır. Kış mevsiminde donan bu harika göl, ziyaretçilerine müthiş bir manzara sunar.

ÇOK SAYIDA ETKİNLİK EYMİR GÖLÜ’NDE

Kürek ve su sporlarına, balık tutmaya ve piknik gibi çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapan Eymir Gölü, ziyaretçilerine eşsiz anlar vadediyor. Dışarıdan gelen ziyaretçiler için de çeşitli kurs imkânları bulunan gölde, kürek eğitimi alabilirsiniz. 1960’lı yıllardan önce yeşillik namına hiçbir şey bulunmaya arazi, 1960 sonlarına doğru ODTÜ rektörü Kemal Kurdaş’ın özel çabalarıyla günümüzdeki halini almıştır.

eymir-kajalti.jpg

EŞSİZ MANZARAYA KARŞI KAHVALTI

Gölün etrafında çok sayıda restoran ve kafe bulunmaktadır. Piknik zahmetli geliyorsa, restoranlarda tavuk ve et çeşitlerini tadabilirsiniz. Kahvaltı için Eymir’e gidiyorsanız çok sayıda kahvaltı yapılacak yer bulunmaktadır. Eşsiz Eymir Gölü manzarasıyla kahvaltınızı yapabilirsiniz.

eymirrr.jpg

EYMİR GÖLÜ GİRİŞ ÜCRETİ VE ZİYARET SAATLERİ

Eymir Gölü’ne girişler herhangi bir ücretlendirme bulunmamaktadır. Araçla girmek isteyen vatandaşlar Giriş Kartı çıkarmak zorundadır. Bisiklet kiralamak isteyenler için ücretlendirme 30 TL olarak belirlenmiştir.

EYMİR GÖLÜ’NE NASIL GİDİLİR

Toplu taşıma aracı ile gitmek isteyenler 112 numaralı EGO otobüs hattını kullanarak ulaşımlarını sağlayabilirler. Eymir Gölü’ne iki kapıdan giriş yapılmaktadır. Doğu kapısından giriş yapmak için; İmrahor Vadisi’nde bulunan Mühte Köyü’nden, batı kapısından giriş yapmak için Gölbaşı ilçesindeki TEDAŞ Lojmanları ile Polis Akademisi Lojmanları arasındaki yoldan gitmeniz gerekmektedir.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.