Başkent’te bahar temizliği başladı

Başkent’te bahar temizliği başladı

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, kış şartlarından çıkan Başkent’i bahar ayları için temizliyor.

Herkesin pırıl pırıl bir sabaha uyanması için trafiğin az olduğu gece geç saatlerde başlayan temizlik çalışmaları kapsamında, Ankara’nın cadde, bulvar ve meydanları köşe bucak yıkanıyor.

Toplamda 9 araç ve 21 personelle gerçekleştirilen gece çalışmaları, Başkent’teki ortak yaşam alanlarında sabahın ilk ışıklarına kadar sürüyor.

Cadde ve bulvarlarda vatandaşların yoğun olarak kullandığı otobüs durakları çevreleri, üst geçitler, bariyerler, kaldırımlar ve yollarda ayrı ayrı araçlar ve özel ekipmanlarla gerçekleştirilen bahar temizliği çalışmalarının dışında gün içerisinde de Ankara sokakları özenle temizleniyor.

ARALIKSIZ SÜRECEK

Gece ayrı gündüz ayrı ekip ve ekipmanlarla sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgi veren yetkililer, kentin insan yoğunluğu fazla olan bölgelerindeki çalışmaların gece geç saatlerde yapıldığının altını çizerek, “Başkentlilerimiz evlerindeyken kentimize ait cadde, bulvar ve meydanları çöplerden arındırıp, yıkayıp, tertemiz bir hale getiriyoruz. Başkentlilerimiz dışarı çıktıklarında da ev temizliğinde bir kentle karşılaşıyorlar” dediler. 
Temizlik çalışmalarının aralıksız sürdürecek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri; 3 vakumlu yol süpürme, 1 çöp toplama, 3 tazyikli yıkama, 1 özel donanımlı ozonlu dezenfekte yıkama, 1 bariyer ve yol yıkama aracıyla gece gündüz çalışıyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.