Başkentte seçmen sayısı arttı

Başkentte seçmen sayısı arttı

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi başkentteki seçmen sayısı netleşmiş oldu. Buna göre Ankara’da bir önceki seçime oranla seçmen sayısında 22 bin 153 kişilik artış yaşandı.

2024 yılının ocak ayından beri devam eden seçim süreci, bir gün sonra son bulacak. Türkiye’de milyonlarca insan sandığa giderek bir sonraki dönem için il ve büyükşehir belediye başkanlarının yanı sıra ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarını belirleyecek. Mart ayının başında seçime girecek olan adayların kesinleşmesi ile birlikte bağımsız adayların da dahil olmasıyla il ve ilçelerde kaçar adayın yarışacağı da netleşti. Öte yandan illerdeki seçmen ve sandık sayıları da belirlenmiş oldu. Bu kapsamda geride bıraktığımız sene gerçekleştirilen genel seçimlerdeki seçmen sayısı 22 bin 153 kişi artan Ankara’da, bu seçimdeki oy kullanacak kişi sayısı 4 milyon 304 bin 871’e yükseldi.

ankara-2.jpg

SEÇMEN SAYISI NETLEŞTİ

Seçime katılacak siyasi partilerin belirlenmesi, belediye başkan adayı listelerinin 3 Mart'ta kesinleştirilmesinin ardından, 31 Mart'ta oy kullanabilecek seçmen sayıları da belirlenmişti. Ankara İl Seçim Kurulu’nun paylaştığı bilgilere göre; başkentte 4 milyon 304 bin 871 kayıtlı seçmen yerel idarecileri belirlemek üzere sandığa gidecek.

ankara-3.jpg

BİR YILDA ARTIŞ GÖSTERDİ

Geride bıraktığımız yıl 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi 4 milyon 282 bin 718 olarak belirlenen Ankara'nın seçmen sayısı, yaklaşık bir yılda 22 bin 153 artış gösterdi.

ankara-4.jpg

BÜYÜKŞEHİR İÇİN 24 ADAY YARIŞACAK

Başkentli seçmenler, 31 Mart'ta, büyükşehir belediye başkanını, ilçe belediye başkanını, belediye meclis üyelerini ve mahalle muhtarlarını seçmek için oy kullanacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 19'u siyasi parti, 5'i bağımsız olmak üzere toplam 24 aday bulunuyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.