Beklenen haber geldi: 3,5 milyon emekliye “Emekli Kart” müjdesi

Beklenen haber geldi: 3,5 milyon emekliye “Emekli Kart” müjdesi

Hayat şartlarının zorluğu nedeniyle sandığa gitmeyen ve iktidara yaşam zorluğunu duyuran emeklilere Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjdeli haber geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi. Hayat pahalılığının artan enflasyon baskısıyla Türkiye'nin temel sorunu olduğunu vurguladı ve özellikle emeklilerin enflasyonun yarattığı zorlukları yakından bildiğini belirtti. Erdoğan, geçici önlemler yerine kalıcı refah artışı için enflasyonu azaltmayı hedeflediklerini ve popülist adımlardan kaçındıklarını ifade etti.

emekli-2.jpg

Haber kanalı TGRT'de Ahmet Sözcan'ın kulis bilgilerini paylaşmasıyla, 10 bin TL'nin altında maaş alan ve kirada oturan yaklaşık 3,5 milyon emekliyi ilgilendiren yeni bir düzenlemenin detayları ortaya çıktı. "Emekli kartı" olarak adlandırılan bu düzenleme, gıda, ısınma gibi harcamaları karşılayabilecek bir bütçe içerecek ve belirli şartlara tabi olacak. Ev sahibi olmayan ve ek geliri olmayan emekliler için destek paketleri sağlanacak.

emekli-3.jpg

AK Parti yönetimi, bu düzenlemeye ilişkin hazırlıklar yaparken, hayat pahalılığının farkında olduklarını ve en azından bir rahatlama sağlamak amacıyla destek programları üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. Buna ek olarak, bölgesel farklılıklar da dikkate alınacak ve ev kirası gibi masraflara yönelik desteklerin yanı sıra, soğuk bölgelerdeki ısınma masraflarına daha fazla destek sağlanabileceği ifade ediliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.