Belediyelere destek çağrısı: Aile sağlığı merkezleri için yer bulunamıyor

Belediyelere destek çağrısı: Aile sağlığı merkezleri için yer bulunamıyor

AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir, aile sağlığı merkezleri için yer bulmakta zorlandıklarını belirtti. Nehir, “Belediyelerden yer konusunda destek bekliyoruz. İlçede yapılan tek tip ‘Aile Sağlığı Merkezleri’ hastalara güven verir” dedi.

Yerel seçimler öncesi vatandaşların belediyelerden talepleri ve beklentileri artıyor. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Türkü Yağmur Nehir, ‘Aile Sağlığı Merkezi’ kurmak için yer bulmakta zorlandıklarını dile getirerek belediyelerden bu konu hakkında destek beklediklerini söyledi. Nehir, “Belediyelerden yer konusunda destek bekliyor. İlçede yapılan tek tip ‘Aile Sağlığı Merkezleri’ hastalara güven verir daha sağlıklı hizmet veririz” dedi.

ara.jpg

YER BULMAKTA ZORLANIYORUZ

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyon Başkanı Türkü Yağmur Nehir, “Biz, aile hekimlerinin en büyük sorunu şu aile sağlığı merkezlerini sıfırdan kurmamız gerekiyorsa kurum için kendimiz yer bulmak zorunda kalıyoruz. Ama son dönemlerde özelliklede büyük şehirlerde çok fazla alan, dükkan yada apartman dairesi kalmadığından yer bulma sorunumuz artıyor. Değişen ekonomiden dolayı da bulduğumuz yerlerde bizlere çok fazla külfete neden oluyor. Bazı ilçelerde devletten aldığımız ödenek maalesef çoğu zaman yeterli gelmiyor. Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde biz aile hakimlerinin belediyelerden beklentimiz. Bizlere aile hekimliği kurabilmek için yerler tahsis etmesidir. Bu konuda destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ara2.jpg

ULAŞIM ÇOK ÖNEMLİ

“Yer tahsisi konusunda destek veren belediyelerimiz olsa da maalesef bu sayı çok düşük kalıyor. Bu sayının artması gerekli” diyerek desteğin artmasını bekleyen Nehir,‘Son dönemlerde park alanlarında sağlıklı yaşam merkezleri oluşturmaya çalışıyorlar. Biz federasyon olarak bu yapıların içinde mutlaka aile sağlık merkezlerine de yer verilmesini talep ediyoruz. Belediyelerimiz bize bu desteği verdiğinde ilk olarak o ilçedeki aile sağlık merkezlerinin tek tipleşmesini sağlarız. Bu durumda hastalar açısından bakıldığında güven sağlar ve yeni ve konforlu bir alanda daha kaliteli sağlık hizmeti verilmiş olur. Özellikle yaşlı ve hamile hastalar açısından bakıldığında tek tip bir yapı ve kolay ulaşım çok önemli” uyarılarında bulundu.

basliksiz-1.jpg

YER VERMEK İSTEMİYORLAR

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyon Başkanı Türkü Yağmur Nehir, son olarak şu hususlara değinerek açıklamalarını şöyle bitirdi; “Devlet ödeneği ile kiraladığımız yapının parasını da verecek olsak bile hekimlere kiralamak istemiyorlar. Bulduğumuz yerler genelde apartman altları oluyor. Aslında bu deprem yönetmeliklerinden dolayı da tercih edilmeyen bir durum ve böyle bir dükkan özellikle yaşlı, engelli ve hamile hastalar için ulaşım sorunları çıkarıyor. Bazı mülk sahipleri bizleri devleti temsilen orada olduğumuzu görmek istemiyor. Bu yüzden de bizlere yer vermek istemiyorlar. Yer verende fiyatı artırmaya çalışıyorlar. Ama yerel yönetimler bizim yer sorunumuzu çözerlerse biz bu gibi sorunlarla uğraşmadan hastalarımıza daha kolay ve sağlıklı ulaşırız.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.