Belediyelerin istihdam yarışı: Birçok birime memur alımı yapılıyor

Belediyelerin istihdam yarışı: Birçok birime memur alımı yapılıyor

Belediyeler kurdukları istihdam ofisleri ve kendi bünyelerine aldıkları işçilerle istihdama destek olmaya çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi çeşitli kademelere memur alımı yapacağını duyurdu.

Yerel seçimlerin yaklaşması ile belediyelerde hızlanan işçi ve memur alımı iş arayan gençlere umut kapısı oldu. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok belediye işçi ve memur alımı yapmak için ilanlar yayınlarken kurdukları istihdam ofisleri ile de özel sektör iş ilanlarına eleman yönlendirmesi yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi verdiği iş ilanlarında başta zabıta olmak üzere çeşitli birimlerde memur alacağını duyurdu. KPSS şartı ile alınması planlanan memurlar için Belediyeler kendi bünyelerinde yazılı ve sözlü sınavlar yaparak memur alımını gerçekleştireceğini belittiler.

zab-bbb.jpg

BAŞVURULAR ŞAHSEN YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi yapacağı zabıta memuru ve itfaiye eri alımı için şu açıklamalara yer verirken son başvuru tarihine dikkat çekti. ABB, zabıta memuru alımı için “Adaylar; 16 Ekim 2023 tarihinden 27 Ekim 2023 tarihi mesai saatleri içerisinde, istenilen belgeler ile birlikte, sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleks içerisinde bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı Altındağ-Ankara adresine şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır. Posta ve mail yolu ile veya eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadığı halde yapılan başvurular, Belediyemizce değerlendirmeye alınmayacaktır” uyarısında bulundu.

zaa.jpg

ALIMLAR KASIM’DA BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri İtfaiye Eri kadrolarına atanmak için ise, “Sözlü ve uygulamalı sınav 15 Kasım 2023-19 Kasım 2023 tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının Zübeyde Hanım Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No:9, 06070 İskitler Altındağ/Ankara adresindeki İtfaiye Dairesi Başkanlığı yerleşkesinde yapılacaktır. Sınavlar saat 09.00’da başlayacaktır. Sözlü ve uygulamalı sınav, aynı gün içerisinde bitirilemez ise ertesi gün devam edilecektir” açıklamasında bulundu.

sss-001.jpg

KPSS PUANI ŞART

Çankaya Belediyesi ise çıktığı personel alımı ilanında ise şu hususlara değinerek başvuru yapacak adaylara uyarılarda bulundu. Belediye kaynaklarından yapılan açıklamada, “Çankaya Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere; “Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği” ile “Belediye Zabıta Yönetmeliği” hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur ve zabıta memuru alınacaktır” açıklaması ile memur alımı yapacağını duyurdu.

POSTA İLE DE BAŞVURULABİLECEK

Çankaya Belediyesi yapacağı memur alımı hakkında son olarak adaylara uyarılarda bulundu. Çankaya Belediyesi yetkilileri, “Başvuru esnasında istenilen belgeler ile birlikte 23.10.2023-27.10.2023 tarihleri arasında saat 16.30’a kadar Şehit Gönenç Caddesi No:20/1 Maltepe-Çankaya- Ankara adresindeki Çankaya Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü Hizmet Binası içinde bulunan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü birimine geçerli şartlara sahip adaylar müracaatlarını şahsen yapabileceklerdir. Zabıta memuru kadroları hariç diğer memur kadroları için, başvuru esnasında istenilen belgeler ile birlikte 23.10.2023-27.10.2023 tarihleri arasında saat 17:00’a kadar Cumhuriyet Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi No:11 Çankaya- Ankara adresine iadeli taahhütlü posta yolu ile başvuruda bulunabilecektir” dedi.

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.