BESO Başkanı Çiftçi esnafa seslendi: Peygamberimizi örnek alalım

BESO Başkanı Çiftçi esnafa seslendi: Peygamberimizi örnek alalım

BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Ramazan ayının yaklaştığını vurgulayarak esnaflara tavsiyede bulundu. Çiftçi, “Peygamber efendimizin ticaret ahlakını örnek alalım” dedi.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mehmet Sıddık Çiftçi esnafın Ramazan ayındaki ürün satışlarında vatandaşa yardımcı olması gerektiğini belirterek, “Fiyatları yükselterek değil, indirim yaparak, ciroyu yükselterek işimizi iyileştirelim. Bu konuda halkımızın beklentisi budur. 'Ramazan ayında esnaf artışa gidiyor' algısını kıralım. İndirimlerle halkımıza yardımcı olalım. Bu, sosyal dayanışma etkisi oluşturur” dedi.

beso.jpg

ALGIYI KIRALIM

BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, “Esnafımızdan isteğimiz Ramazan'ın bereketinden faydalanmalarıdır. Ramazan rahmet, bereket ayıdır; onu Allah'a yaklaşmada fırsat bilelim. Allah'ın verdiği bereket miktarla ölçülmez. Evet, esnafımız zor bir süreçten geçiyor. Bu zor süreci hep beraber inşallah aşacağız. Fiyatları yükselterek değil, indirim yaparak, ciroyu yükselterek işimizi iyileştirelim. Bu konuda halkımızın beklentisi budur. 'Ramazan ayında esnaf artışa gidiyor' algısını kıralım. İndirimlerle halkımıza yardımcı olalım. Bu, sosyal dayanışma etkisi oluşturur” ifadelerini kullandı.

beso2.jpg

PEYGAMBER AHLAKINA İHTİYAÇ VAR

BESO Başkanı Çiftçi, esnafın ticarette Hz. Muhammed (s.a.v) örnek alması gerektiğini vurgulayarak, “Ticaretle uğraşan bir Peygamberin ümmetiyiz. Peygamberimiz aleyhi selatu vesselam ticarete, ticaret ahlakına çok önem verirdi. Bizler kötü, sahte ürünlerle kesinlikle birbirimizi kandırmamalıyız. Peygamberimiz bir hadisi şerifinde, 'Bizi kandıran bizden değildir' buyuruyor. Biraz ahlaki yozlaşma olmuşsa da esnafımız buna dikkat etmelidir. Çünkü Peygamberimizin söyledikleri bizim faydamızadır. Söylediklerini hayatımıza geçirirsek mutlu oluruz ve işimiz bereketlenir. Ancak tam tersi yaparsak hem maddi hem de manevi zarar görürüz. Onun için Peygamberin ahlakına ihtiyacımız var” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.