Bilgi meteorolojiden geldi: Ankara için uyarının rengi bu kez sarı oldu

Bilgi meteorolojiden geldi: Ankara için uyarının rengi bu kez sarı oldu

Ankara’da ki geçici sıcak günlerin ardından hava durumu yeniden yağışların geleceğini söyledi. Özellikle de son 10 gündür yağışlardan olumsuz etkilenen Ankaralılar için meteorolojiden bir uyarı daha geldi. Uyarının rengi bu kez sarı oldu.

Başkent Ankara’da son günlerde meydana gelen olaylarla birlikte; yağmur ve yağışlara karşılık teyakkuz durumu devam ediyor. Bu bağlamda Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan incelemeler sonucu 11 Haziran Pazar günü için uyarı geldi.

ankarada-yagmur.jpg

Meteoroloji yaptığı bilgilendirmede Ankara için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda, “Yerel kuvvetli gök gürültülü yağış beklendiği” ifade edildi.

ankarada-yagmur-001.jpg

YEREL KUVVETLİ VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ YAĞMUR BEKLENİYOR

Meteoroloji tarafından, haziran ayı başında yaşanan olumsuzluklardan yola çıkarak, ‘Ankara’da yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor’ uyarısı geldi. Uyarı metninde şu ifadelere yer verildi.

“11 Haziran saat 12.00 ile 00.00 arasında yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.