Bitiş tarihi netlik kazanmadı: Kızılay AVM tadilatta

Bitiş tarihi netlik kazanmadı: Kızılay AVM tadilatta

Karsaklar adlı firma, kirasını ödemediği Kızılay AVM’de gerekli bakım ve onarım çalışmalarını da yapmamış. Kızılay Derneği, mülkiyetindeki AVM’nin yönetimini mahkeme kararıyla devralır almaz ilk iş olarak yemek katını tadilata aldı.

Başkent’in en merkezi noktasında bulunan Kızılay AVM’nin yemek katı tadilata girdi. Kızılay Derneği, mülkiyetindeki AVM’nin işletmesini Karsaklar adlı özel firmaya 25 yıllığına kiraya vermişti. Kirasını tahsil edemeyince de firma ile mahkemelik olmuştu. Mahkeme Kızılay AVM’nin tahliyesine karar vermiş, ardından yönetim Kızılay Derneği’ne geçmişti. Dernek Kızılay AVM’yi devralır almaz ilk iş olarak, özel firmanın yıllardır ihmal ettiği bakım ve onarım çalışmasına başladı. AVM’nin yemek katı baştan sona yenileniyor.

basliksiz-1.jpg

Ekim ayında kapatılacağı gerekçesiyle gündeme gelen Kızılay AVM içerisinde bulunan birden fazla kafe ve restoranda tadilat başladı. Yemek katında başlayan tadilatın ne zaman biteceği net olarak bilinmiyor. AVM’nin yemek kısmında çalışmalar devam ederken mağaza kısımları aktif olarak devam ediyor.

ara.jpg

BİTİŞ TARİHİ NET DEĞİL

Kızılay AVM içerisinde bulunan yemek katındaki, kafe ve restoranlarda yenileme çalışmaları başladı. Yapılan çalışmaların bitiş tarihi tam olarak bilinmemekle beraber tekrar aynı kişilerin işletip işletmeyeceği ise merak konusu. AVM’nin yemek kısmında çalışmalar devam ederken mağaza kısımları aktif olarak devam ediyor. Ayrıca dışarıdan direk yemek katına çıkan asansör ve içerideki asansörün 8’inci katına çıkışlar iptal edildi.

ara2-001.jpg

NE OLMUŞTU?

Ankaralıların uğrak noktası olan Kızılay AVM, Türk Kızılay'ına ait olan yap, işlet, devret modeli ile 25 yıldır Karsaklar kiralama firması tarafından işletiliyordu. Fakat 2 Eylül 2023 tarihinde ödemesinin yapılmaması gerekçesiyle icraya verilmişti. 2018 yılından bu tarafa Kızılay’a kira ödemesi yapmayan Karsaklar Gayrimenkul Yatırım İşletmesinden kirasını tahsil etmek isteyen mülk sahibi Kızılay, kiracılara ihtar çekerek, esnafların dükkânlarını boşaltmasını istemişti. Özellikle yemek katında bulunan dükkân sahipleri itiraz etmişti. Esnafların dükkânları boşaltmaması üzerine AVM’nin elektriği kesileceği gündeme gelse de uygulamaya geçmemişti.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.