Büyükşehir Belediyesi’nden üniversite okumaya gelen öğrencilere karşılama

Büyükşehir Belediyesi’nden üniversite okumaya gelen öğrencilere karşılama

Başkent Gençlik Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle kente yükseköğrenim görmeye gelen öğrencileri AŞTİ’de kurduğu ‘Dayanışma Masası’nda karşılıyor.

Ankara’ya gelen öğrenciler AŞTİ’de Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Başkent Gençlik Meclisi gönüllüleri tarafından kurulan stantlarda karşılanırken, burada öğrencilere başta barınma ihtiyaçları olmak üzere; Büyükşehir Belediyesinin onlar için sunduğu imkânlar ve Ankara’ya dair bilgilendirmeler yapılıyor.

BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERİN YANINDA

Başkent Gençlik Meclisi üyeleri, Ankara’ya üniversite okumaya gelen öğrencilerin kente daha hızlı uyum sağlamalarına yardımcı olurken, barınma konusunda desteğe ihtiyaç duyan öğrencileri de Büyükşehir Belediyesi tarafından ağustos ayı sonunda kurulan standa yönlendiriyor.

abbhabericii.jpg

BUGSAŞ Genel Müdürü Halil Vecihi İyigün öğrencilere yönelik verilen hizmete yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Standımızda yurtlara yerleştirilen öğrencileri yönlendiriyoruz, bilgilendirme yapıyoruz. Buna müteakip yurtlara yerleşemeyen öğrenciler olursa kısa bir süreliğine Ankara Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde bulunan yurtlarda imkânlarımız dâhilinde ağırlıyoruz.”

Başkentin 400 bine yakın üniversite öğrencisi, 22 üniversitesi ve 50 bine yakın akademik kadrosu ile üniversite eğitiminin en kaliteli şekilde alındığı kentlerin başında geldiğinin altını çizen Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ise, “Başkent Gençlik Meclisindeki kardeşlerimiz üniversite okumak için Ankara'ya gelen kardeşlerimizi AŞTİ’de karşılayarak çok güzel bir organizasyon yapıyorlar. Ankara Büyükşehir ile Çankaya Belediyesinin ilgilileri ve yetkilileriyle birlikte Ankara'ya gelen üniversite öğrencilerinin sahipsiz olmadıklarını, Ankara’ya aidiyet hissetmelerini sağlayacak çok güzel faaliyetlerde bulunuyorlar çünkü bir zamanlar kendileri de aynı duyguları yaşadılar, aynı süreçlerden geçtiler. Ankara Üniversite’si öğrencilerinin en fazla yaşamayı tercih ettiği ikinci şehir konumunda. Hedefimiz Ankara'yı bu konuda birinci kent yapmak. Bunun için de ‘Üniversite Ankara'da Okunur’ sloganının altında toplanan kentin bütün sivil bileşenlerinin, kamu ile özel ortaklıklarının ve gençlerin bir arada hareket etmesi büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.