Camiler haftası başlıyor

Camiler haftası başlıyor

Başta Ankara’daki 3 bin cami ve mescitte olmak üzere tüm ülkede ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerde “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" teması öne çıkarılıcak.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Camiler ve Din Görevlileri Haftası 01-07 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başta Ankara olmak üzere tüm Türkiye’de ve yurtdışında bugün başlayacak ve bir hafta sürecek etkinlik “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" temasıyla kutlanacak. 

RESMİ AÇILIŞ KOCATEPE’DE 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın resmi açılışı Kocatepe Cami’nde yapılacak. Diyanet İşlerince belirlenecek bir günde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Din Görevlileri Buluşması” ismiyle geniş katılımlı bir program da tertip edilecek. Müftülüklerde de açılış yapılacak. 

KATKISI OLANLAR UNUTULMAYACAK

Edinilen bilgilere göre hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerle din görevlisinin İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi üzerinde durulacak, din hizmetlerine büyük emekler vermiş örnek şahsiyetler ile cami ve Kur’an kurslarının imar ve ihyasında önemli fedakârlıklarda bulunan hayır sahipleri hatırlanacak, böylece cami ve din görevlilerinin tarih boyunca yüklendikleri misyonun canlı tutulmasına katkı sağlanacak. 

TOPLUMUN FARKLI KESİMLERİ İSTİFADE EDECEK

Hafta boyunca camileri toplumsal hayatın merkezi haline getirmeye çalışılacak, toplumun farklı kesimlerinin cami hizmetlerinden yeterince istifade edebilmeleri için çalışmalar yapılacak, din görevlilerinin mesleklerini gönüllü olarak, severek ve kendilerine güven duyarak yapmalarına yardımcı olacak dini, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek. Diyanet İşlerince “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" temasıyla hazırlanacak bir dergi katılımcılara ücretsiz dağıtılacak. Etkinliklerde üst düzey yöneticiler, akademisyenler ile kanaat önderlerinden oluşacak merkez ekipler programlarda görevlendirilecek. 

CAMİYE İLGİNİN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle camilere ilgiyi artırmak için afiş tasarımları hazırlatılacak. Düzenlenecek hutbe yazma, şiir yazma, bilgi ve proje yarışmalarında il birincisi olan personele kitap seti hediye edilecek. Görev mahallinde örnek çalışmalar yapmış personelin belirlenerek ödüllendirilecek. Açılış merasimlerinde ve programlarda mesleki başarıları ve örnek çalışmalara imza atmış din görevlilerine başarı belgesi verilecek. Din görevlilerine yönelik kitap okuma günleri, psikolojik, sosyal ve dini konularda bilgilendirici seminerler, konferans ve paneller düzenlenecek. Şehitler ve Kur’an kursu, cami ve müştemilatının yapımı, bakımı, onarımı vb. işlerin yapılması hususlarında hizmeti geçen hayırseverler için hatimler okunacak. Cami ve Kur’an kursu hizmetlerine bakım, onarım ve temizlik yapılması gibi hususlarda katkıda bulunan dernek, vakıf yöneticileri, köy muhtarları ile özel şahıslara teşekkür belgesi verilecek. İlkokul, ortaokul, lise ve Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik çeşitli yarışmalar düzenlenecek.

CAMİLER HAYATIN VE TOPLUMUN MERKEZİDİR 

Temsil ettiği değerler açısından İslam toplumunun düşünce merkezi olan camiler için Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, ''Camiler inşa etmek, sahip çıkmak, onarmak nasıl vazgeçilmez bir sorumluluk ise camilerin temsil ettiği değerleri koruma, onarma ve yaşatma aynı şekilde bizim temel görevlerimizdendir. İnancımıza göre tüm mabetler dokunulmazdır. Masumiyeti vardır. Savaş dahil hiçbir şey mabetlerin masumiyetini ihlal etmeye mazeret olamaz. Tüm dinlere ait mabetlerin hepimiz tarafından korunmasının öneminin bir kez daha vurgulamak istiyorum'' ifadelerini geçtiğimiz günlerde kullanmıştı. Erbaş, camilerin hayatın ve toplumun merkezi olması gerektiğini belirterek vurgulamıştı.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

İLGİLİ HABER

Ankara'da kaç tane cami var? İlçe ilçe cami sayısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.