Çarşıda trafik sorunu: Mamak esnafı muzdarip!

Çarşıda trafik sorunu: Mamak esnafı muzdarip!

Mamak Çarşı İçi Caddesi üzerinde bulunan esnaflar trafik ve park sorunu yaşadıklarını ifade etti. Günün öğlen ve akşam saatlerinde çarşı içerisindeki trafiğin arttığını belirten esnaflar yetkililerden çözüm bekliyor.

Mamak Belediyesi’nin hemen arkasında bulunan Mamak Çarşı İçi Caddesi esnafı, trafik ve park sorunundan rahatsız olduklarını ifade etti. Mamak Çarşı İçi Caddesi’nin merkezi konumu nedeniyle birçok hizmeti içerisinde bulundurmasından dolayı yoğunluk oluştuğunu ifade eden bölge esnafları yetkililerden bu konuda bir çalışma yapmalarını istedi. Park yeri ve trafik sorununun işlerini de etkilediğini ifade eden bölge esnafı ’’Tren istasyonunun altında ücretsiz bir otopark bulunuyor. Ama çarşı içine gelen vatandaşlar orayı uzak kaldığı için kullanmıyorlar. Kiminin 5 dakika kiminin de 10 dakika işi olabiliyor. Bu nedenle vatandaşlar tren istasyonu altında bulunan otoparkı kullanmıyor. Bankada kısa işi olan birisi aracını çift park yaparak yolun neredeyse ortasına bırakıyor. Bu durum da öğlen ve akşam iş çıkışı saatlerinde çarşı içerisinde yoğun trafik olmasını sağlıyor. Bu sorunlar işletmemize gelen müşterileri de olumsuz anlamda etkiliyor’’ şeklinde konuştu.

1-004.jpg

PARK YERİ OLMAYINCA TRAFİK YOĞUNLAŞIYOR

Yoğun bir bölge olduğunu ve vatandaşların gün içerisinde işleri olması nedeniyle caddenin çok sık değişen bir trafiğe sahip olduğunu belirten bölge esnafı, bu konunun çözüme kavuşturulmasını bekliyor. Çarşı içerisinde işletmesi bulunan bir esnaf "Ben bazen kendi aracımı park edecek yer bulamıyorum. Dükkâna gelen müşteriler de araçlarını yol kenarına bırakmak zorunda kalıyor. Burada benim durumumda olan bir sürü esnaf arkadaşımız var. Yol kenarına yapılan parklardan dolayı trafik de kötü etkileniyor. Normalde burası tek şerit çift yön olan bir yol. Ama çift taraflı yapılan parklardan dolayı yer yer tek yöne düşüyor. Özellikle öğlen ve akşam iş çıkışı saatlerinde trafik çok yoğun oluyor. Sadece biz esnafların müşterileri değil çarşıda bulunan bankalara gelen vatandaşlar da araçlarını park edecek yer bulamayıp yola bırakıyor" ifadesinde bulundu.

2-005.jpg

HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATI YOĞUNLUK OLUŞTURUYOR

Şantiye alanına gelen araçların ve iş makinelerinin çarşı içerisinde yoğunluk oluşturduklarını ifade eden esnaflar yetkililerden bu konuda çözüm beklediklerini vurgulayarak “Normalde bu şantiyeden yana çok sıkıntımız olmuyordu. Ama temel atma işleminin başlamasıyla birlikte sıkıntılar yaşamaya başladık. Beton mikserleri zaten dar olan yola geldiğinde trafik iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Tabii ki onların da işi bu onlar da vatandaşlara hizmet ediyorlar ama bu konunun daha uygun bir şekilde gerekirse bu işlemlerin belirli saatler arasında yapılmasıyla çözülmesini istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

3-001.jpg

‘’BELİRLİ SAATLERDE TRAFİĞE KAPATILSIN’’

Trafik yoğunluğunun ve park yeri sorununun her anlamda kendilerini kötü etkilediğini belirten bölge esnafları, belediye başkan adaylarına da çözüm önerisinde bulundu. "Bu konu ile ilgili bir sürü çalışma yapılabilir. Mamak’ın merkezinde bulunan çarşı belirli saatlerde trafiğe kapatılabilir. Trafiğe kapalı bir meydana dönüştürülebilir. Etkinlik alanı gibi şeyler yapılabilir. Tabii ki yetkililerimiz çok daha iyi bilir ama bu gibi projeler ile hem esnafın işleri de canlanır hem de vatandaşlar mağdur olmadan işlerini aksatmadan halledebilir’’ dedi. Bu konunun farklı dönemlerde gündeme geldiğini belirten çarşı esnafı, belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. ‘’ Belediye başkan adayları sağ olsunlar bizleri ziyaret ediyorlar. Bizler de sıkıntılarımızı dile getiriyoruz. Çarşı içi esnafını bir toplantı ile bir araya getirip herkesten fikirlerini alsalar daha iyi bir yol izleyebiliriz. Hep birlikte özveri ile bu sorunu çözebiliriz.’’ İfadesinde bulundu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.