Çiçekçilerin 14 Şubat mesaisi yoğun geçti: En çok gül tercih edildi

Çiçekçilerin 14 Şubat mesaisi yoğun geçti: En çok gül tercih edildi

14 Şubat Sevgililer Günü ile birlikte çiçekçilerde yoğunluk yaşandı. Mamak’ın Akdere Mahallesi’nde bulunan İklim Çiçek Evi işletmecisi Dursun Göktaş Sevgililer Günü yoğunluğunu gazetemize değerlendirdi.

14 Şubat Sevgililer Günü’nde kimi vatandaşlar hediye almak isteyip, çiçekçilere yöneldi. Mamak Akdere Mahallesi’nde bulunan İklim Çiçek Evi işletmecisi Dursun Göktaş, "Özel günlerde yoğunluk yaşıyoruz. Özellikle Sevgililer Günü’nde daha çok yoğunluk oluyor. Vatandaşlar eşlerine hediye almak için daha çok çiçeği tercih ediyor. Yoğunluk dolayısıyla yoruluyoruz ama yaptığımız işten keyif alıyoruz" dedi.

cicek.jpg

GENELDE GÜL TERCİH EDİLİYOR

Özel günlerde vatandaşların canlı çiçeklere daha çok rağbet gösterdiğini söyleyen Dursun Göktaş "Her özel günle özdeşleşmiş bir çiçek var aslında. Sevgililer Günü’nün de çiçeği gül diyebiliriz. Bu nedenle vatandaşlar daha çok gül tercih ediyorlar. Anneler gününde kır çiçekleri ağırlıklı olarak tercih ediliyor. Biz her anlamda dükkanımızda bütün çeşitleri bulundurmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra daha çok canlı çiçekler rağbet görüyor. Her bütçeye uygun canlı ve yapay çiçeklerimiz bulunuyor. Vatandaşlar özel günlerde daha çok canlı çiçekleri tercih ediyorlar" dedi. Dursun Göktaş canlı çiçek istemeyen müşteriler için de oldukça çeşitliliğin olduğunu belirtti.

cicek1.jpg

ÖZEL GÜNLERDE YOĞUNLUK ARTIYOR

Göktaş, "Kış sezonunda canlı çiçek bulmak zorlaşıyor. Sevgililer Günü gibi özel günlerle birlikte kış sezonunda da çiçekçilik bir hareketlilik kazanıyor. Özellikle yaz sezonunda çok hareketli oluyor. Çelenk, buket ve gelin arabası süslemesi olarak müşterilerimiz yaz sezonunda daha çok ilgi gösteriyor. Sevgililer Günü, Anneler Günü ve Yılbaşı gibi kış sezonunda diyebileceğimiz özel günler çiçekçilik sektörünü olumlu şekilde etkiliyor. Her özel gün ile özdeşleşen çiçekler var. Sevgililer Günü’nde gül daha çok tercih ediliyor. Bu da kış sezonunda gülü daha değerli bir hale getiriyor‘’ dedi. Sevgililer Günü hazırlıklarına günler öncesinden başladıklarını belirten Dursun Göktaş ‘’Hazırlıkları çok önceden yapmış olmak gerekiyor aksi halde müşterilerimize sunabileceğimiz kalitede güzel ürünler bulunmuyor" ifadesinde bulundu.

cicek2.jpg

"SİPARİŞ ÜZERİNE EVLERE TESLİMAT YAPIYORUZ"

Sevgililer Günü’nde yaşanan yoğunluğa değinen Göktaş, vatandaşların isteğine göre evlere teslimat yaptıklarını ifade etti. Göktaş "Sevgililer günü yoğun geçiyor. Biz hem özel günlerde hem de normal günlerde evlere de hizmet veriyoruz. İnternet üzerinden ve telefonla gelen siparişleri gideceği adrese en kısa sürede hazırlayıp götürüyoruz" dedi. Geçtiğimiz senelere göre fiyatların yüze 200 civarında arttığını belirten Dursun Göktaş, servis maliyetlerine de değindi. Göktaş "Mamak içerisine tamamen ücretsiz bir şekilde teslimat yapıyoruz. Daha uzak bölgelere ise yakıt masrafları çok arttığı için paket ücreti almak zorunda kalıyoruz. Kimseyi mağdur etmeden en güzel ve hızlı şekilde çiçekleri sahiplerine ulaştırıyoruz" ifadesinde bulundu.

cicek3.jpg

SEKTÖR DEĞİŞİM GEÇİRİYOR

Çiçekçilik sektörünün her geçen gün değiştiğini belirten Dursun Göktaş, sosyal medyada popüler olan şeylerin takibinin iyi yapılmasının önemli olduğunu belirtti. Dursun Göktaş "Sosyal medyada bir şey popüler olduğunda hemen onun ile ilgili çalışmalar yapmak gerekiyor. Vatandaşlar orada gördükleri şeyleri talep ediyorlar. Sektör sürekli gelişiyor, eğer geride kalırsan yapamazsın. Biz de internette trend olan şeyleri elimizde bulunduruyoruz. Sektöre ayak uydurup yenilikleri takip etmek gerekiyor. Yaptığın işin içerisinde bir sanat olması lazım" dedi. Yakın dönemde kelebek buketlerinin popüler olduğunu belirten Göktaş, bir çiçekçinin geride kalmaması gerektiğini ve sürekli yeni bir şeyler üretmesi gerektiğini ifade etti. Teraryum modelinin canlı çiçek istemeyen müşterileri tarafından çok sık tercih edildiğini belirten Göktaş, "Sektör aslında buraya doğru kayıyor. İnsanlar daha kalıcı bir hediye almak istiyorlar. Canlı bir gülün vazo ömrü en fazla 20 gün oluyor. Daha kalıcı bir hediye almak isteyen müşterilerimiz de bu modelleri tercih ediyor" dedi.

mert-ic.jpg

MAALİYETLER YÜZDE 200 ARTTI

Maliyetlerin geçtiğimiz seneye göre yüzde 200 arttığını belirten Dursun Göktaş "Müşterilerimiz hediye olarak çiçek tercih ediyor. Daha farklı hediyeler almak çoğu müşterimizin bütçesini aşabiliyor bu nedenle müşteriler çiçek almayı tercih ediyor. Müşterilerimiz buraya geldiği zaman 50 liraya da çiçek bulabiliyor bin liraya da çiçek bulabiliyor. Dükkanımızda her çeşit ürün bulunduruyoruz. Her bütçeye hitap ediyoruz. Günümüz şartlarında mümkün oldukça müşterilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İklim Çiçek Evi adres: Kutlu mahallesi Mehmet Ali Altın Caddesi No: 132/A Mamak-Ankara

İletişim numarası: 0536 435 1616

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.