Çiftçilerin AB protestoları Avrupa’nın çoğuna yayıldı; Parlamento önünde saman yaktılar

Çiftçilerin AB protestoları Avrupa’nın çoğuna yayıldı; Parlamento önünde saman yaktılar

Çiftçilerin tarım sektöründe artan sorunlara dikkati çekmek için başlattığı eylemler Avrupa'nın birçok ülkesine yayıldı. Son olarak Polonyalı çiftçiler Ukrayna sınırını traktörler ile kapattı.

Almanya, İspanya, Belçika, Fransa, Hollanda, İtalya, Polonya ve Macaristan başta olmak üzere çiftçiler traktörleriyle yolları kapatarak Avrupa Birliği’nin tarım politikalarını protesto ediyor. Polonya Çiftçiler Birliği ’’ 9 Şubat’tan 10 Mart’a kadar Ukrayna sınırını kapatarak tüm geçişleri engelleyeceğiz’’ açıklamasında bulundu. Çiftçiler iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yapılan düzenlemelerin pahalıya mal olduğunu belirterek Avrupa Parlamentosu önünde protestolarına devam ediyor.

2.jpg

POLONYALI ÇİFTÇİLER YOLLARI KAPATTI

Polonyalı çiftçiler ucuz Ukrayna tahılının yasaklanmasını talep ediyor. Ukrayna’dan gelen tahılların daha ucuz olması nedeniyle tahıllarını satamadıklarını ifade eden Polonyalı çiftçiler Ukrayna sınırına yakın bölgelerde bulunan yolları kapatarak protestoda bulundular. Polonya Çiftçiler Birliği, 9 Şubat’tan 10 Mart’a kadar Ukrayna sınırını kapatarak geçişleri engelleyeceklerini açıkladı.

3.jpg

AVRUPA’NIN HER YERİNDEN KATILIM VAR

Çiftçilerin protestoya başlaması üzerine katılım sayısı her geçen gün artıyor. Almanya, İspanya, Belçika, Fransa, Hollanda, İtalya, Polonya ve Macaristan başta olmak üzere Avrupa Birliği’nde bulunan her ülkeden katılımcılar traktörleri ile birlikte protestolara katılıyorlar.

4.jpg

AB ZİRVESİNE YOL KAPATMA TEPKİSİ

Belçika'nın başkenti Brüksel'de hükümetin tarım politikalarını protesto eden çiftçiler, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi öncesinde traktörleriyle AB kurumlarının olduğu kent merkezinde yolları kapattılar. Çiftçilerin lastik yakarak sürdürdüğü eylem sırasında bir grup eylemci, Avrupa Parlamentosu binasının kapısına yumurta atmaya başladı. Beraberinde getirdikleri samanları yakan çiftçilere polis müdahalesi gecikmedi. Polisler ve eylemciler arasında zaman zaman arbede yaşandı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Brüksel’deki Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nden sonra yaptığı açıklamalarda AB’nin tarım politikalarında hatalar yaptığını ve bunların değişmesi gerektiğini ifade etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.