Çinli konsolosa jet yanıt: “Hastalıklı olan sizin soykırımcı zihniyetinizdir”

Çinli konsolosa jet yanıt: “Hastalıklı olan sizin soykırımcı zihniyetinizdir”

Doğu Türkistan’da esir tutulan insanlar için "Hastalıklı beyinlerini tedavi ediyoruz" diyen Çin’in İstanbul eski başkonsolosu Cui Wei’ye yanıt geldi. Gazetemize konuşan Tarihçi Yazar Abdullah Oğuz, “Hastalıklı olan sizin soykırımcı zihniyetinizdir” dedi.

Çin İstanbul eski Başkonsolosu Cui Wei, Doğu Türkistan’da esir tutulan insanlar için skandal sözler söyledi. 2020 yılına ait olduğu öğrenilen görüntülerde Başkonsolos, Türklere yapılan zulmü, "Hastalıklı beyinlerini tedavi ediyoruz" diyerek tarif etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti.

2-006.jpg

KONSOLOSA JET YANIT

Tarihçi Yazar Abdullah Oğuz, sapkın açıklamaya çok sert cevap verdi. gazeteilksayfa.com’a konuşan Oğuz, asıl hastasının Çin zihniyeti olduğunu söyledi.

Oğuz şöyle konuştu:

“Kendinden başka herkesi medeniyetsiz barbarlar olarak gören Çin zihniyeti, Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türkleri Çinlileştirmek için baskı ve terör politikaları uyguluyor.

2016 yılından itibaren soykırım boyutlarına ulaşan bu zulüm ve şiddet dalgasının en önemli ayağı kitlesel tutuklamalar ve 21. yüzyılda tekrar hortlatılan toplama kampları oldu. Önceleri bu kamplarının varlığını reddeden Çinliler uydu görüntüleri, mağdur yakınlarının şikayetleri, sahaya inmeyi başaran gazetecilerin çekmeyi başardığı görüntüler, uluslararası insan hakları kuruluşlarının raporları sonucu kampları kabul etmek zorunda kaldı”

1-004.jpg

İNSAN AKLIYLA ALAY EDİLİYOR

Çinli yetkililerin insanlık aklıyla alay ettiğini kaydeden Oğuz, “Etrafı dikenli tellerle ve büyük duvarlarla çevrili, gözetleme kuleleri olan, giriş ve çıkışında olağanüstü güvenlik tedbirleri uygulanan bu tesislerin “okul” olduğunu iddia ederek kendilerini akıllara zarar bir şekilde savunmaya başladılar.

Toplama kamplarına atılan masum Doğu Türkistanlılara hiçbir hukuki suç isnat edilemediği için hukukun evrensel ilkelerinin ihlali anlamına gelen “Düşünce Suçu” ve “Potansiyel Suça Ceza” gibi geçmiş dönemlerin karanlık yöntemlerini hayata geçirdiler.

4-001.jpg

Çinli yetkililer “Aşırıcılık” adı altında Müslüman olmanın en temel koşulları olan eylemleri suç olarak nitelendirerek milyonlarca Müslüman Türkü toplama kamplarına attı. Konuyla ilgili açıklama yapan Çinli yetkililer ise “Şecaat arz ederken merd-i Kıpti, Sirkatin söyler” misali zihinlerinde taşıdıkları asıl niyet ve düşüncelerini ifşa ettiler. Müslüman olmayı, Müslümanca yaşamayı bir akıl hastalığı olarak gördüklerini itiraf ettiler” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.