Çinli markalar Güney Kore'yi Geride Bıraktı: Türk otomobil pazarı karıştı

Çinli markalar Güney Kore'yi Geride Bıraktı: Türk otomobil pazarı karıştı

Türk otomotiv pazarında Çinli markaların etkileyici yükselişi devam ediyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’deki Çin menşeli otomobil firmaları ocak-mart döneminde önemli bir ivme kazandı.

Türk otomotiv pazarında Çinli markaların etkileyici yükselişi devam ediyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’deki Çin menşeli otomobil firmaları, ocak-mart döneminde önemli bir ivme kazandı. Chery, 15 bin 467 adetlik satışıyla listenin başında yer alırken, toplam satışlarda Çin markaları Güney Kore rakiplerini geride bıraktı.

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 25,2 büyüyerek 295 bin 519 adede ulaştı. Artışta özellikle otomobil satışlarındaki yüzde 33,05'lik büyüme etkili oldu.

2-002.jpg

ÇİN DOMİNASYONU

Çinli markaların Türkiye pazarındaki varlığı giderek güçleniyor. Skywell, MG, Chery, Leapmotor, Seres, Maxus, Hongqi, DFSK, BYD ve NETA gibi markalargeniş bir ürün yelpazesiyle Türk vatandaşların ilgisini çekiyor. Hem içten yanmalı hem de elektrikli modeller sunan markalar farklı ihtiyaçlara hitap ediyor.

SUV gövde tipi Türkiye otomobil pazarında en çok tercih edilen segment oldu. Yüzde 51,7'lik payla SUV'lar toplam satışların önemli bir kısmını oluşturdu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.