Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Çocuk olsaydım ödüm patlardı!

Çocuk olsaydım ödüm patlardı!

TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla önceki gün özel bir oturum düzenlendi. Ben de o gün o oturuma katıldım, Genel Kurul Salonu'ndaki basın locasından o anları izledim. Çocuk Bayramı olmasıyla bu özel oturumu çocuklar da canlı canlı izleme fırsatı buldu.
***
Birleşim, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın günün anlam ve önemi ile ilgili ve birleştirici, bütünleştirici konuşması ile başladı. Daha sonra siyasi partilerin temsilcilerinin konuşmasına geçildi. 
***
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında sarf ettiği bazı yakışıksız cümlelerden dolayı ile tansiyon bir anda yükseldi ve bundan sonra da sayın milletvekillerimizi durduranları aşk olsun!
***
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, geleceğimiz olan çocuklarımızın karşısında bu davranışlar milletvekillerine hiç yakışmadı! Tansiyonun yükseldiği anda çocuklar oldukça korktu. Bırakın çocukları ben bile o anlarda oldukça gerildim, bu tartışmalara şahit olmaktan üzüldüm. Çocuk olsaydım galiba ödüm patlardı! Bari o gün daha uzlaşıcı ve daha yapıcı olsaydınız da çocukları da bayramlarında üzmeseydiniz olmazmıydı? 
***
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bildiğiniz üzere tartışmalarla ilgili 'rezalet' ifadesini kullanmıştı. Gerçekten Cumhurbaşkanı'nın bu sözü kadar var.
***
Diğer bir yandan o günkü Genel Kurul'da HDP'li Pervin Buldan ve Meral Danış Beştaş, konuşmalarında "Kürt illeri" ifadelerini kullanmış bölücülük yaptıkları gerekçesiyle büyük tepki görmüştü! Bu ifade o gün benim de çok dikkatimi çekti ve sinirlerimi bozdu.  
***
Türkiye'de 81 il, 950'den fazla ilçe var. Bu yerlerde her kesimden insan bir arada yaşıyor Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Romanı ve diğer grupları ile... Bu yerlerin hepsi Türkiye Cumhuriyeti'ne  bağlı. 
***
O kişiler her ne kadar "Biz 'Kürt illeri' demekle Kürt nüfusun çoğunluk olduğu yerleri kastediyoruz" deseler de hiç de inandırıcı değil! Bugün özerkliği tartışanların ve bölücü terör örgütü PKK'yı savunanların bu açıklamaları hiç samimi gelmiyor.
***
HDP'lilerin o talihsiz açıklamalarına büyük tepki gösteren Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a teşekkürü bir borç bilirim.  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR