Çocuk ve Kuran ilişkisi nedir? İşte çocukların Kuranla ilişkisi

Çocuk ve Kuran ilişkisi nedir? İşte çocukların Kuranla ilişkisi

Kuran kurslarına katılan çocuklar, hem Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğreniyor hem de Kuran’ın mesajlarını anlamaya çalışıyor. Peki, Çocuk ve Kuran ilişkisi nedir? İşte çocukların Kuranla ilişkisi:

Çocuklarımız Kur’an-ı Kerim sayesinde Kuran’ı öğrenme, okuma, onu anlama ve hayata tatbik etme imkânı buluyorlar. Kuran, yüce Allah tarafından gelen hak bir kitap insanları en doğru yola götüren bir kılavuz, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delili, müjdeleyici ve uyarıcı rabbimizden bir öğüt kalplere bir şifa, inananlar için bir yol gösterici, bir rehber ve rahmettir. Peki, Çocuk ve Kuran ilişkisi nedir? İşte çocukların Kuranla ilişkisi… Tüm detaylar haberimizde:

kuran-2.jpg

ÇOCUK VE KURAN İLİŞKİSİ

Çocuklarımız Kuran’ı öğrenmek ile dünya ve ahiret mutluluğunu kazanmanın yollarını öğrenmiş bulunmaktadır. Çünkü insanın her iki cihanda da huzurlu ve mutlu olabilmesi alemlerin rabbi olan Allah'ı tanıması, ona gerçek manada kul olması ile mümkündür. Allah'ı bizlere tanıtan ve ona nasıl kulluk yapılacağını öğreten ise Kuran ve Hz. Peygamber’dir. (SAV). Görüldüğü gibi Kuran öğrenen ve öğreten kimseler övünmüş elde edecekleri kazançlar haber verilmiştir.

kuran-3.jpg

Bir hadisi şerifte Kuran öğrenen kimselerin anne ve babalarına faydası dokunacağı bildirilerek şöyle buyrulmuştur: “Kuran’ı okuyan ve hükümleri ile amel eden kimsenin anne babasına kıyamet günü bir taç giydirilir. Bu tacın ışığı dünyada ki güneş ışığından daha güzeldir.” Anne babanın mükafatı böyle iken birde Kuranı bizzat öğrenen kimsenin mükafatı nasıl olur bir düşünün.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.