Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Çok mu zor?

Çok mu zor?

“31 Mart seçimlerini kim kazanacak?” sorusunun yanıtını ararken bugünlerde merak ettiğimiz diğer bir soru da “Seçimlerden sonra ülkemiz yeniden normalleşecek mi?” 
***
Malum siyaset denizi bir hayli dalgalı, şu anki tabloya baktığımız zaman siyasetteki hırçın dalgalar pek durulacak gibi gözükmüyor. 
***
Ama merak etmeyin seçimden sonra bu sert ortamın yumuşayacağını, durulacağını tahmin ediyorum. Tahminden öte “Tarih tekerrür eder” derler ya geçmişte böyle oldu, gelecekte de böyle olacaktır. Geçmişteki seçimlerde fırtınalı hali de gördük ve seçim geçince ortamın normalleştiğine şahit olduk.  

Açıkçası seçim dönemlerinde bu durumlara alışmak lazım diye düşünüyorum. Çünkü her seçim dönemi siyasetin havası böyle alacaktır. Çok zor bir şey istediğimin farkındayım; ancak halk olarak elimizden de bir şey gelmiyor!
***
Siyasetçilere tam bu noktada büyük görevler düşüyor. Seçimden önceki aydınlık havayı seçim döneminde puslandırmamak için siyasetçilerin biraz daha sağduyulu olması gerekiyor.  
***
Seçim döneminde oluşan olumsuz hava halka da şüphesiz ki halka yansıyor. Farklı görüşlere mensup baba ve oğulun bile kavgacı ortamdan etkilenip gönüllerini kırdığına, daha da ötesi birbirine düşman olduğuna şahit oluyoruz. Ve bu tablo bize hiç yakışmıyor. Kırmadan, dökmeden kardeşçe bir seçimi tamamlamak değerlerimize yara vermemek çok mu zor?
*** 
Hep birlikte Türkiye olabilmek, seçim dönemlerinde de saygı ve sevgi içerisinde yaşamak için siyasetçilerin ferasetine ihtiyacımız var. Aksi takdirde, seçim coşkusu kin ve nefrete dönüşmeye devam edecektir.   
***
Şimdi soruyorum bir seçimi de düğün havasında gerçekleştirmek çok mu zor acaba? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR